Rus heyeti Belarus'ta: Ukraynalıları bekliyoruz!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus heyetinin Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştığını, Rusya'nın burada görüşmelere hazır olduğunu dile getirdi.

27.02.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 27.02.2022-16:38)

Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukraynalı temsilciler ile Belarus'ta olası müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müzakerelere Gomel'de başlayacağız

Rusya'nın müzakerelere başlamaya hazırlandığını dile getiren Dmitriy Peskov, 'Varılan anlaşmalar ışığında, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer bazı kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılar ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel şehrine vardı. Bu müzakerelere Gomel'de başlamaya hazır olacağız.' açıklamasında bulundu.

Rus tarafı müzakerelere hazır, Ukraynalıları bekliyoruz

Peskov 'Rus tarafı Gomel'de müzakerelere başlamaya hazır, şimdi Ukraynalıları bekliyoruz.' açıklamasında bulundu.


Müzakereler Belarus'ta yapılmasın

Müzakereler için Minsk'i kendilerinin değil Rusya'nın seçtiğini dile getiren Zelenskiy, 4 gün önce Belarus topraklarından Ukrayna'ya kruz füzeleri atıldığını, uçak, helikopter ve tankların Ukraynalıları öldürdüğünü ve evleri yerle bir etmeye başlandığını söyledi.

Kiev'e 4 gün önce 1941'de olduğu gibi saat 04.00'te saldırıldığını ifade eden Zelenskiy, "Siz uyudunuz ama biz uyandık. Biz artık yatmıyoruz, savaşıyoruz, ülkemiz için savaşıyoruz." dedi.

Zelenskiy, ülkelerine Belarus topraklarından saldırı yapılmamış olsaydı müzakereler için Minsk'i kabul edebileceklerini belirterek Belarus'un tarafsız olduğu dönemde çoğu kez orada müzakere gerçekleştirdiklerini vurguladı.


İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'de yapılsın

Zelenskiy, 'Tabii ki barış istiyoruz, görüşmek istiyoruz, savaşın bitmesini istiyoruz. Rusya ile müzakereler için, ülkemize saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü, Bratislava veya Budapeşte'yi Rus tarafına önerdik. Topraklarından ülkemize bombaların yollanmadığı herhangi ülke kabulümüzdür. Sadece bu şekilde müzakereler dürüst olabilir ve gerçekten savaşı bitirebilir.' açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'de müzakerenin yapılmasını önerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal