Rus Büyükelçi Yerhov: S-400 Konusunda Pozisyonumuzda Bir Değişiklik Yok

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, ”Rusya Federasyonu’nun S-400 ile ilgili duruşunda, pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur, değişmeyecektir” diye konuştu.

12.06.2019-23:24 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-23:16)

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle büyükelçilikte düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

S-400 İLE İLGİLİ DURUŞUMUZDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK   

Yerhov, S-400 konusunda gelen bir soru üzerine, "Rusya Federasyonu’nun S-400 ile ilgili duruşunda, pozisyonunda herhangi bir değişiklik yoktur, değişmeyecektir. RusyaFederasyonu olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir takım taahhütler, sorumluluklar üstlenmiş bulunmaktayız, bunları yerine getireceğiz ve herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Bunun için her iki ülkenin uzmanlarının çok külfetli bir çalışması gerekecek. Detayları benim için de soru işareti, bilmiyorum. Bir takım teknik gruplar bir yerlere gidecekler, hepsi ihtimaller dahilinde." diye konuştu.

BEŞ DAKİKADA ÇÖZÜLMESİNİ BEKLEMEK YANLIŞ OLUR  

Yerhov, vizeler konusunda ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Türk meslektaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz fakat teferruatlı bir konu olduğu için beş dakikada çözümlenmesini beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur, inşallah çözeceğiz” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal