Günler geçse de bayatlamayan ve lezzetini kaybetmeyen rulo poğaça tarifi için meraklar arttı. Yedikçe yiyesiniz gelecek rulo poğaça tarifleri araştırılırken püf noktalarda merak konusu oldu. Rulo poğaça nasıl yapılır, malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 adet yumurta akı
Zeytin ezmesi
Yumurta sarısı
Susam
Derin yoğurma kabının içerisine un, tuz, maya ve şeker alınır. Malzemelerin ortası açılırken süt ve sıvı yağ, yumurta akı eklenerek yavaş yavaş yoğurulmaya başlanır. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine kapatılarak mayalanması için 40-45 dakika beklemeye alınır. Hamurun mayalanmasından sonra tezgaha alınan hamur tekrar yoğurularak iki eşit parçaya bölünür.
İki beze dikdörtgen şeklinde açılarak hamurun üzerine zeytin ezmesi sürülür ve rulo şeklinde sarılarak üzeri 3-4 parmak kalın olacak şekilde kesilir. Fırın tepsisine koyulan rulo poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.