Ruhani: ABD Tarihinin En Kötü Hükümetiyle Karşı Karşıya Kaldık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yönetiminin en kötü yönetimiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, "bu kadar aciz ve daha önce hiç görülmemiş bir topluluk" dedi.

13.05.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-13:44) Ruhani: ABD Tarihinin En Kötü Hükümetiyle Karşı Karşıya Kaldık

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD yönetiminin en kötü yönetimiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, "bu kadar aciz ve daha önce hiç görülmemiş bir topluluk" dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkenin başkenti Tahran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, ABD yönetiminin nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası 2 yıl kadar İran için en ağır yaptırımları uyguladığını kaydederek, "Bu 2 sene boyunca ABD tarihinin en kötü yönetimiyle karşı karşıya kaldık. ABD'de tarihin hiçbir döneminde Beyaz Saray'ın bu şekilde göründüğünü hatırlamıyorum. Bu denli insanlık karşıtı, bu kadar acımasız, bu kadar aciz ve daha önce hiç görülmemiş bir topluluk. Bu rejimin Dışişleri Bakanı, sanki ömründe hiç siyaset alfabesi görmemiş ve okumamış gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

“ABD HER ZAMAN TERÖRİSTTİ”

Cumhurbaşkanı Ruhani, İranlı Komutan Kasım Süleymani'nin ABD’nin gerçekleştirdiği bir hava saldırısında hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Hangi hükümet bizim üst düzey bir komutanımıza yabancı bir ülkede görevliyken suikast düzenlemiştir. ABD her zaman teröristti ancak bu kadarı görülmemişti." diye konuştu.

İSİM VERMEDEN SUUDİ ARABİSTAN KRALI SELMAN VE VELİAHT PRENS'İ ELEŞTİRDİ

Dünya genelinde coronavirüsle mücadelenin sürdüğü bu zamanda ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının İran'ın ihtiyacı olan ilaçlara bile ulaşmasının önüne geçtiğini ve bu dönemin ülke tarihinin en zor dönemi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ruhani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"2 yıl en ağır yaptırımlar, ardından bu virüs, bu kadar sorun ve ABD'de tarihte görülmemiş derecede zorba bir hükümet. Güneyimizdeki gerici rejimlerden özellikle biri de gerçekten benzersiz. Bugün karşılaştığımız gibi böyle bir baba ve böyle bir oğlu çok az gördük. Onlar da olağanüstü şekilde tuhaf. Anlaşılan Allah bizi böyle bir imtihanla sınıyor. Elbette Allah bize çok iyi komşular da nasip etti. Bir ikisi dışında çok şükür iyi komşulara sahibiz ve onların yanındayız."

Cumhurbaşkanı Ruhani aynı zamanda, Basra Körfezi yakınlarında yürütülen deniz tatbikatı esnasında meydana gelen kaza neticesinde 19 askerin yaşamını yitirdiği olaya duyduğu üzüntüyü ifade etti. Ruhani, "Bu olayın sebepleri ortaya çıkarıldıktan sonra halka açıklanmalıdır" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal