18.03.2022-14:47 (Son Güncelleme:01.04.2023-12:53)


1

Camdaki Kız

Camdaki Kız

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK),Camdaki Kız adlı dizinin bazı sahnelerinde "milli, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık teşkil eden; toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen ve kadını istismar eden nitelikte görüntülerin yer aldığı" kararına vardı. Bu nedenle dizinin yayınlandığı Kanal D'ye para cezası verileceği belirtildi.



2

Yalı Çapkını

Yalı Çapkını

Dizinin son bölümlerinde yer alan sahneler izleyicinin tepkisini çekemeye başlamıştı. Dizi hakkında RTÜK’e şikayet yağmıştı. Son olarak Yalı Çapkını'nın yapımını üstlenen OMG Prodüksiyon şirketi savcılık oldu. Sabaha Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Avrupa Müzik şirketi hak sahibi oldukları şarkıların dizide izin alınmadan hukuka aykırı bir şekilde kullanıldığını iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, dizinin ilk bölümünde Müzeyyen Senar'a ait 'Kimseye Etmem Şikayet', 4. bölümde ise Dedüblüman grubuna ait 'Sakladığın Bir Şeyler Var' isimli parçaların izinsiz yayınlandığını tespit ettikleri belirtildi. Dilekçede Avrupa Müzik şirketinin, yapım şirketiyle görüştüklerini fakat birçok uyarıya rağmen kullanımın durdurulmadığı iddia edildi. Haberler neticesinde sette kısa süre çekimlere ara verildiği iddia edildi.



3

Kırmızı Oda

Kırmızı Oda

“Biraz aklım olsaydı doğduğun gün ellerimle boğardım seni” ifadelerinin sarf edildiği, anne ile baba arasında gerçekleşen kavgalara yer verildiği, çocuğun sandalyeye bağlanarak annesinin kendini öldürme sahnesinin çocuğa zorla izlettirildiği sahneleri sebebiyle TV 8’e idari para cezası verilmesine karar verdi.



4

Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti

Kadına şiddet sahnesiyle gündeme gelen ve çok tepki çeken Kızılcık Şerbeti hakkında RTÜK, inceleme başlatacaklarını söylemişti. RTÜK bu sahne yüzünden RTÜK, Show TV'ye yüzde 5 para, 5 kez de program durdurma cezası verildiğini duyurdu...



5

Sefirin Kızı

Sefirin Kızı

"Çocuk ve genç izleyiciler üzerinde bırakabileceği psikolojik etki ve yaratabileceği travma konusunda gerekli hassasiyet gösterilmeden" ekrana yansıtılmasını yasa ihlali olarak değerlendiren RTÜK, yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uyguladı.



6

Çukur

Çukur

RTÜK, Çukur mahallesinde birçok suçun alenen işlendiğini; silah ticareti yapmanın, kaçakçılığın ve insan öldürmenin delikanlılık raconunun gereği ve kabul gören mahalle kültürüymüş gibi yansıtılmasını yasaya aykırı buldu. Toplantıda yayıncı kanala idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.



7

Sen Çal Kapımı

Sen Çal Kapımı

FOX'un “Sen Çal Kapımı” dizi filminin erotik nitelikte olduğunu iddia eden RTÜK üyeleri, çocuk ve gençlerin herhangi bir erişim sınırlaması olmaksızın izleyebileceği dizideki görüntülerin ;“genel ahlaka ve Türk aile yapısına aykırı” olduğu iddiasıyla ilgili yayıncıya idari para cezası verilmesine karar verdi.



8

Arıza

Arıza

Show TV’de korumalı saatlerde yayınlanan “Arıza” dizisinde ise Murat isimli karakterin kullandığı “Herkes de bu lafa sığınıyor a….. koyum.” ifadesi hiçbir bipleme veya engelleme yapılmadan ekrana yansıtıldı.



9

Enine Boyuna

Enine Boyuna

Haber Türk’te yayınlanan “Enine Boyuna” programında Berhan Şimşek’in söylediği "Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan" sözlerinin de “kişi ve kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu” gerekçesiyle kanala idari para cezası verilmesine karar verdi.



10

Melih Bulu

Melih Bulu

Boğaziçi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik tepkilerle ilgili, KRT’nin Zafer Arapkirli’nin sunduğu “Akşam Haberleri”nde geçen “Nedense şu anda güvenlik kuvvetlerinin halkın polisi olması gereken kuvvetlerimiz iktidarın sanki militanlarıymış gibi kullanılmaya çalışılıyor" ifadelerine idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.



11

Özlem Gürses'le 20. Saat

Özlem Gürses'le 20. Saat

Özlem Gürses ile 20. Saat” “Bahçeli’ye aşı yapan hemşire dövüldü” şeklindeki haberi gerçekmiş gibi ekrana taşıyan sunucu Halk TV’ye idari para cezası verildi.



12

FOX Haber

FOX Haber

FOX “Ana Haber” bülteninde de, bir süt üreticisinin 2020 yılı tarımsal desteklerini alamadığı yönünde ifadelerinin bulunduğu habere, “Adı geçen süt üreticisine 2020 yılında yapılan tarımsal destek ödemelerinin açıkça belirtildiği Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamasına göre gerçeği yansıtmadığı RTÜK tarafından belirlendi” denilerek idari para cezası verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr