20.11.2023-09:47 (Son Güncelleme:20.11.2023-18:05)


1

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), izlenme raporları ardından Fox TV ekranlarında yayınlanan Hudutsuz Sevda dizisi başta olmak üzere birçok program ve diziye idari para cezası uyguladı.



2

Geçtiğimiz hafta kurulun gündeminde küçük çocuk karakterlerin arasında yaşanan korkunç anlar ve diyalogların bulunduğu sahne ile Sakla Beni dizisi vardı. Tepki çeken sahneye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan da açıklama gelmişti. RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) dizinin yayıncı kuruluşuna üst sınırdan idari para cezası ile yaptırım uygulandı.



3

Dizilerde yer alan şiddet sahnelerini değerlendiren görüşmelerde ‘’Hudutsuz Sevda’’ isimli diziye ilişkin hazırlanan izleme raporu doğrultusunda, kadına yönelik şiddet sahnelerine dair yayıncı FOX TV hakkında idari para cezası müeyyidesi kararı alındı.



4

Ayrıca kurulun gündeminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da tepki gösterdiği ‘Sakla beni’ dizisi yer aldı. Star TV ekranlarında yayınlanan dizide çocuk karakterlerin arasında geçen diyaloglar, yasa ihlali olarak değerlendirildi. RTÜK yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.



5

‘Didem Arslan Yılmazla Vazgeçme’ isimli gündüz kuşağı programında ise cinayetin ele alınması esnasında yayınlanmaması gereken görüntülerin ekrana yansıtılmasıyla Show TV'ye üst sınırdan idari para cezası uygulandı.



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr