RTÜK 'Türkçe Telaffuz Sözlüğü'nü Kullanıma Açtı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkçe Telaffuz Sözlüğü erişime açıldı.

02.09.2020-17:31 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-17:15) RTÜK 'Türkçe Telaffuz Sözlüğü'nü Kullanıma Açtı!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) aktarılan yazılı bilgilendirmeye göre, Üst Kurul, Türkçe’nin doğru ve anlaşılır kullanılması için önemli çalışmalarda bulunuyor.

Bu doğrultuda çalıştay düzenleyen RTÜK, daha evvel bastırdığı telaffuz sözlüğünü güncelledi. Üst Kurul, Dr. Serhat Demirel imzalı ''Türkçe Telaffuz Sözlüğü''nü Türkçe’nin doğru ve güzel kullanılması için kullanıma açtı.

Türk dili konusunda değerli çalışmalar yapan akademisyen Demirel’in imzasını taşıyan 667 sayfalık çalışma, başta yayıncılar olmak üzere isteyen herkes için Üst Kurulun internet sitesinde paylaşıldı.

Türkçe Telaffuz Sözlüğü'nün ön sözünü ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yazdı.
Şahin, ''Dilimiz kimliğimizdir'' adlı söz konusu yazısında, Türkçe’nin özellikle yayıncılık alanda doğru telaffuzuna işaret etti.

Şahin, yazısında, Türkçe'nin en güzel konuşulduğu yayınların hayata geçirilerek, izleyici ve dinleyicilere örnek olunmasını önerdi.

Sözlüğe, ''https://www.rtuk.gov.tr/assets/Icerik/BilgiMerkezi/TeleffuzSozlugu/telaffuz-sozlugu-serhat-demirel.pdf'' adresinden erişim sağlandığı bildirildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal