RSV Virüsüne Karşı Alınabilecek Önlemler

Son zamanlarda çok sık rastlanan RSV Virüsü, grip ve nezle gibi üst solunum yollarına sebep olabileceği gibi bazen de alt solunum yolu enfeksiyonlarına yol açar. Peki RSV virüsüne karşı nasıl önlem alınır?

24.01.2019-11:36 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:31) RSV Virüsüne Karşı Alınabilecek Önlemler

Son zamanlarda çok sık rastlanan RSV Virüsü, grip ve nezle gibi üst solunum yollarına sebep olabileceği gibi bazen de alt solunum yolu enfeksiyonlarına yol açar. Peki RSV virüsüne karşı nasıl önlem alınır? İşte detaylar...

ÖZELLİKLE BEBEKLERİ TEHDİT EDİYOR

Hastalık genellikle Aralık ayı sonunda başlayıp Ocak ve Şubat ayında zirveye ulaşırken, Nisan ayı sonuna kadar etkisini gösterebiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tarkan İkizoğlu, her yaştan kesimi, özellikle de 0-2 yaş arası bebekleri tehdit eden, henüz önleyici ve tedavi edici bir aşısı olmayan RSV virüsünün ellerde 4 saatten fazla, çevre yüzeylerde ise saatlerce canlı kalabildiğini belirtiyor.

Alınabilecek Önlemler:

- Kalabalık ortamlardan uzak durun. Kreşlerde, alışveriş merkezlerinin oyun alanlarında, kalabalık kapalı mekanlarda çocuklar arası temas ve kontamine eşya paylaşımı nedeniyle hastalık bulaş riski belirgin şekilde artıyor.

- Hasta olan kişilere yaklaşmayın. Çocuğunuzu hasta kişilerle temasın engellenemeyeceği ortamlarda bulundurmayın.

- El yıkama bulaşmanın önlenmesindeki en önemli koruyucu yöntem. Bu nedenle çocuğunuza mutlaka el yıkama alışkanlığı kazandırın.

- Ortak eşya kullanmamaya çalışın.

- Çocuklar pasif içiciliğe karşı yüksek risk taşıdığından hiçbir zaman tütün dumanına maruz bırakmayın. Çünkü sigara dumanı solunum yollarını tahriş ederken, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlıyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal