Rotschild ailesinin baronundan ölüm haberi geldi: Jacob Rotschild kimdir?

Rotschild ailesinin baronu olarak bilinen Jaboc Rotschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. Peki Jacob Rotschild kimdir? İşte detaylar...

26.02.2024-18:31 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-18:31)

Dünyaca tanınan İngiliz aile Rothschild’in 4 kuşak lideri olan Jacob Rotschild’din ölüm haberi geldi.

Geleneklere uygun uğurlanacak

Aileden yapılan açıklamada "Babamız Jacob, birçok insanın hayatında önemli bir yere sahipti. Son derece başarılı bir finansör, kültür ve sanat savunucusu, sadık bir kamu görevlisi, İsrail'deki ve Yahudi kültüründeki hayırseverliğin tutkulu bir destekçisi, mükemmel bir çevreci, çok sevilen bir arkadaş, baba ve dedeydi" ifadeleri yer alırken Yahudi geleneklerine uygun olarak aile içinde bir cenaze töreni gerçekleşeceği de ayrıca belirtildi.

Jacob Rothschild kimdir?

29 Nisan 1936’da İngiltere’de dünyaya gelen Lord Jacob Rothschild, eğitim hayatına İngiltere'nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Eton Koleji'nde ve sonra Paris'teki École Normale Supérieure'de eğitim gördü. Finansal kariyerine başlamadan önce, Britanya Ordusu'nda iki yıl boyunca görev yaptı.

Birçok finans şirketi ve varlık yönetim şirketinin kurucusu ve yöneticisi olan Rothschild, aynı zamanda dünyanın önde gelen sanat koleksiyonlarının sergilendiği Londra'daki Ulusal Galeri'nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütürken İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi olarak 1991-1999 yıllarında görev yapan Rothschild, öldüğünde "4. Rothschild Baronu" unvanını taşıyordu. Ölümünün ardından Baron unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild üstlenecek.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal