Rosatom, Türkiye'nin ikinci nükleer santrali inşaatı için seçildi: Sinop'ta yeni bir enerji dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, Ankara'nın kararıyla Türkiye'de ikinci nükleer güç santrali inşa etme sorumluluğunu üstlenecek. Rosatom Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, yapılan açıklamada, Türkiye'nin ikinci nükleer enerji santralinin inşası için tercihini Rosatom'dan yana kullandığını belirtti. Yeni santralin Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki Sinop iline yapılacağı ifade edildi.

28.02.2024-16:31 - (Son Güncelleme: 28.02.2024-16:31) Rosatom, Türkiye'nin ikinci nükleer santrali inşaatı için seçildi: Sinop'ta yeni bir enerji dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Rus Devlet Duması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci nükleer güç santralini inşa etme kararını açıkladı. Lihaçev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki politik kararı dile getirdiğini belirterek, yeni nükleer santralin Sinop iline yapılacağını vurguladı.

Konuşmasında Lihaçev, Türk hükümetiyle süregelen aktif müzakerelerin sonucunda, Türkiye'nin ikinci nükleer santrali için Rosatom'u tercih ettiğini ifade etti. Bu kararın Rusya-Türkiye stratejik enerji işbirliğinin bir parçası olduğunu belirten Lihaçev, Türkiye'nin enerji güvenliğini artırmaya ve çeşitlendirmeye yönelik bu adımın, uzun vadeli ve sürdürülebilir enerji sağlama hedefine katkı sağlayacağını söyledi.


İkinci santral Sinop’a

Rosatom Genel Müdürü, açıklamasının devamında, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir sahanın bize devredilmesi için siyasi bir karar alındığını açıkça dile getirdi. Şimdi detaylar üzerinde çalışıyoruz. Büyük olasılıkla yeni inşaat sahası Sinop adını alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir sahanın bize devredilmesi için siyasi bir karar alındığını açıkça dile getirdi. Şimdi detaylar üzerinde çalışıyoruz. Büyük olasılıkla yeni inşaat sahası Sinop adını alacak” 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal