romatizmaya iyi gelen besinleri günlük beslenmenize ekleyerek eklem ağrılarını hafifletebilir, şişliği ve iltihaplanmanın şiddetini en aza indirgeyebilrisiniz.
Frenk üzümü: bitki tohumlarında mevcut olan doğal bir omega-6 yağ asidi olan "gamma-linolenik asit" doğal bir iltihap önleyicidir, romatizma sebebiyle meydana gelen iltihaplanmayı ve dolayısıyla eklem şişliklerini azaltabilir.
Nar özü: düzenli olarak nar suyu ya da nar özü ile beslenmek romatizmal ağrıların ve şişliklerin azaltılmasına yardımcı olabilir ancak bu alanda kesin bir kanıt için daha çok bilimsel araştırma yapılmasına gerekmektedir.
Keten tohumu: balıkta olduğu gibi keten tohumu da yüksek miktarda omega 3, omega 6 yağ asidi ile besin lifi benzeri bir madde olan "lignan" içerir. günlük hayatta tüketilen keten tohumu eklem ağrılarını hafifletirken eklem sertleşmesini azaltabilir.
Balık: özellikle somon, ton gibi soğuk su balıkları bol miktarda omega yağ asidi içerir ve omega 3 yağ asitlerinin iltihaplı hastalıklara iyi geldiği bir gerçektir. haftada en az 3 öğün balık yiyerek romatizma ağrılarınızı azaltabilir ve eklemleri etkileyen iltihabın yayılmasını yavaşlatabilirsiniz.
Yumurta: sağlıklı doku, kemik ve eklemler için sülfür tüketmek gerekir ve sülfür yumurtada bol miktarda vardır. aynı zamanda b vitamini açısından zengin olan yumurta kas dokusunun ve eklem dokusunun gelişmesine katkı sağlar.