Roma'da Düzenlenen DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı Başladı

DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı, İtalya'nın ev sahipliğinde başkent Roma'da düzenleniyor.

28.06.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-14:27) Roma'da Düzenlenen DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyon Bakanlar Toplantısı Başladı

İtalya ve ABD’nin birlikte düzenlediği 80'den fazla ülke ile uluslararası organizasyondan temsilcilerin de hazır da bulunduğu DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Bakanlar Toplantısı, Roma Fuar Merkezi’nde aile fotoğrafının çekilmesi ile başladı.

İtalya ve ABD’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, Türkiye’den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılım sağlarken, ev sahibi İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve diğer ilgili kişilerde katılım gösterdi.

'HALEN YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR'

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, toplantının açılışında konuşma yaparak, "DAEŞ, topraklarını kaybetmesi bakımından yenilgiye uğratıldı ancak kökü kurutulamadı. Halen yapacak çok şey var. Bu nedenle İtalya, Irak’ta NATO misyonlarına katılımını arttırmayı düşünüyor." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken de bugün önemli bir etkinlik için bir araya geldiklerinin altını çizerek, "DAEŞ’e karşı önemli başarılar elde edildi. Birlikte çalıştığımız için DAEŞ 'e karşı ilerleme kaydettik ama halen yapılacak pek çok şey var." açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMA GRUPLARINDA İŞ BİRLİĞİNİ PEKİŞTİRMEK AMAÇLANDI

Kovid-19 salgınının ardından ilk kez yüz yüze olma niteliğinde olan Roma'daki toplantının, DAEŞ'in mutlak yenilgiye uğratılması amacıyla gerçekleştirilen koalisyonun uyumunu, Suriye ve Irak'taki kurtarılmış bölgeleri istikrara kavuşturma sözünü doğrulamayı ve çalışma gruplarında iş birliğini pekiştirmeyi amaç edinildiği vurgulandı.

DAEŞ İLE BAĞLANTISI OLAN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEHDİDİ ELE ALINACAK

Toplantıda ayrıca ev sahibi İtalya'nın isteği ile Sahel ve Afrika kıtasının farklı bölgelerinde DAEŞ ile bağlantısı bulunan terör örgütlerinin tehdidinin de ele alınacağı ifade edildi.

DAEŞ 'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'ndan sonra İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio ve ABD’li mevkidaşı Blinken, ortak basın toplantısı gerçekleştirecek.

Diğer taraftan, DAEŞ 'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu Toplantısı'ndan sonra Suriye konulu kısıtlı katılımla bakanlar toplantısı da yapılması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal