Rojin Kabaiş'in kesin ölüm nedeni belli oldu

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölüm nedeni, Adli Tıp Başkanlığı 1. İhtisas Kurulu tarafından açıklanan raporla kesinleşti.

10.12.2024-11:18 - (Son Güncelleme: 10.12.2024-11:18) Rojin Kabaiş'in kesin ölüm nedeni belli oldu

Rojin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisiydi. 27 Eylül akşamı, kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkmış ve bir daha geri dönmemişti. Arkadaşları, ertesi gün Kabaiş’e ulaşamayınca durumu polise bildirmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda, Kabaiş’in 27 Eylül akşamı saat 18.30 civarında Van Gölü sahilinde çakıl taşı toplamaya gitmeye karar verdiği ve bu planı arkadaşına önerdiği, ancak arkadaşının olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. 28 Eylül’de sahilde Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulunmuştu.

Van Gölü sahilindeki arama çalışmalarına Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri katılmıştı. Ancak Kabaiş'in cansız bedeni, 18 gün sonra Tuşba ilçesindeki Mollakasım Mahallesi'nde, bahçe sulamaya gelen bir vatandaş tarafından bulunmuştu. Ceset, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilmiş ve Diyarbakır'da defnedilmişti.

Yapılan ön otopside ölüm nedeni belirlenememişti, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen numune ve tırnak örnekleriyle yapılan detaylı otopsi raporunda, herhangi bir darp, zehirlenme, cinsel saldırı veya travmatik bir durum bulunmadığı belirtilmişti. Sonuç olarak, Kabaiş'in kesin ölüm sebebinin boğulma olduğu ifade edilmiştir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal