Rize’de Yine Sel Oldu! Dereler Taştı, Yollar Kapandı, Köprü Ulaşıma Kapandı

Doğu Karadeniz genelinde devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz günlerde sel felaketiyle karşı karşıya kalan Rize'de yine bir sel tehlikesi yaşandı. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı'da dereler taştı yollar kapandı.

22.07.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 22.07.2021-14:23) Rize’de Yine Sel Oldu! Dereler Taştı, Yollar Kapandı, Köprü Ulaşıma Kapandı

Rize'den yine sel ve taşkın haberleri geliyor. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçeleriyle Artvin'de yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

9 KİŞİ KURTARILDI, 2 KÖY BOŞALTILDI!

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada 9 kişinin kurtarıldığı ve 2 köyün boşaltıldığı bildirildi. Artvin'de bir kişi kayıp. Öte yandan Karadeniz'de şiddetli yağışların yol açtığı can ve mal kayıplarına neden olan sel ve heyelanlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan 'İklim Değişikliği Eylem Planı' için harekete geçildi.


VALİLİK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Rize ili için 21 Temmuz saat 24:00'dan 23 temmuz Cuma akşamı saat 18:00'a kadar yaklaşık 36 saatlik metrekareye 100 kg civarında çok kuvvetli yağış uyarısı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. Vali Kemal Çeber, "Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz.’ denildi.

GRUP YOLUNUN GEÇTİĞİ KÖPRÜ ULAŞIMA KAPANDI

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi. Bu arada Rize'de sağanağın etkili olduğu Ardeşen'de de Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, ilçede yer alan ve birçok köy grup yolunun başlangıcı olan Seslikaya Köprüsü'nün ulaşıma kapandığı, vatandaşların zorunlu olmadıkça güzergahta bulunmamaları gerektiği belirtildi.


CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Fındıklı'da sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal