Rize Ayder Yaylası’na balık tutmaya giden 3 genç ayı ile karşı karşıya kaldı! İşte o anlar

Rize Çamlıhemşin Ayder deresine balık tutmaya giden bir gurup genç, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü. Balık tutmak için derenin kenarında giden 3 arkadaş anne ayı ve yavruları ile karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. İşte detaylar…

17.08.2022-16:52 - (Son Güncelleme: 17.08.2022-17:40)

Rize Çamlıhemşin’de yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu. Balık tutmak için Ayder Yaylasına giden İlyas A., Cihat Y. ve Abdullah Furkan Y., anne ayı ve yavruları ile karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. O anları cep telefonu ile kayıt altına alan İlyas A., “ 3 arkadaş kampa geldik Ayder Yaylasına. Çevrede çok martı olduğunu görünce dere kenarında durup balık tutmaya karar verdik. Derenin çevresinde biraz vakit geçirdikten sonra karşımıza anne ayı ve yavruları çıktı” dedi.


Balık tutmaya gittikleri yerde ayılarla karşılaştılar 

Ayıları karşılarında görünce bir an neye uğradıklarını şaşırdıklarını, daha sonra o anları video kaydına almaya başladıklarını dile getiren İlyas A., “Biraz vakit geçirdikten sonra karşımıza anne ayı ve yavruları çıktı. Biz ise video çekerken balığı nasıl arayacak diye beklemeye başladık. Ayı balık aramaya başlamadan önce; bize bakarak ayağa kalktı ve yavruları da annesiyle birlikte kalktı. Anne ayıyla göz göze geldik. Bize bir süre baktıktan sonra derenin ortasında bulunan kayaya atlayarak bize bir hamle yaptı ve gidin diye bize ikazda bulundu. Bir seyler yedikten sonra da derenin aşağısında yukarıya doğru da farklı bir ayı gördük. O bize doğru gelmeden derenin karşısına geçti. Biz de toparlanıp kalktık oradan. Aydere ziyarete gidecek olan arkadaşlara tek tavsiyem var. Akşam olduktan derenin etrafında fazla gezmesinler. " dedi.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal