Rize-Artvin Havalimanı'nda Sona Yaklaşıldı! Açılış Tarihi Belli Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak Rize-Artvin Havalimanı'nın bu senenin sonunda vatandaşın hizmetine açılacağını söyledi.

12.06.2021-17:28 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-10:08)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'nin Derepazarı ilçe merkezindeki restoranda partisinin yöneticileri ile bir araya geldi. Şehirde yapımı süren dev yatırımlar hakkında bilgiler aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gazetecilere kapalı gerçekleştirilmiş olan toplantının sonrasında, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile beraber esnafı ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati, iki günlük Rize programı dahilinde Millet Bahçesi ve Organize Sanayi Bölgesini inceleme fırsatı bulduğunu da ifade etti.

Devam eden Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ile dünyaca ünlü Ayder Yaylası'ndaki yöresel mimariye özgü kentsel dönüşümün sürdüğünü belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bunların çok değerli yatırımlar olduğunu belirtti.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI BU YIL SONU HİZMETE AÇILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize-Artvin Havalimanı'nın Türkiye'nin denize dolgu ikinci havalimanı olacağını vurguladı. ''Çok etkin bir işlev görecek. Yılda 3 milyon yolcu taşıma kapasiteli bir havalimanı. Hem ulaşımı rahatlatacak hem de havalimanının tamamlanması ile bölgenin çok özgün coğrafi yapısı, yayla turizmi ve akarsuları itibariyle hem iç turizm hem dış turizm potansiyeli bakımından bölgeye büyük katkı sağlayacak. Bu yıl sonu inşallah hizmete açılacak.''

Rize Ayder Yaylası'nın ise turizm için marka değer olduğuna vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Kontrolsüz bir şekilde büyüyor ve gelişiyordu. Onun önüne geçildi.'' diye açıklamalarda bulundu.

YAZICI: AYDER'İN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafınca gerçekleştirildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da doğrudan doğruya büyük projeler ile yakından ilgilendiğini, takip ettiğini ifade ederek şu açıklamada bulundu:

''TOKİ bir proje dahilinde Ayder'in güzelleştirilmesi, o kötü yapılardan arındırılması, doğa ile uyumlu şekli alacak içerikte bir proje için çalışmalara devam ediyor. Bir taraftan da inşa faaliyetleri devam ediyor, otopark ve oradaki konaklama üniteleri. İnşallah fazla geciktirmeden Ayder'in dönüşümünü sağlayacağız. Bir marka turizm merkezi olarak hem yerli hem dış turistlerin hizmetine sunacağız.''


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal