Rıza Çalımbay: 'Maçlar Eylül’de Oynansın'

DG Sivasspor Teknik Patronu Rıza Çalımbay, liglerin 12 Haziran'da devam edilmesi kararını eleştirdi ve tarihi doğru bulmadığını belirtti.

08.05.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-13:24) Rıza Çalımbay: 'Maçlar Eylül’de Oynansın'

DG Sivasspor Kulübü’nün tecrübeli teknik adamı Rıza Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle askıya alınan liglerin haziranda devam edilmesine dair aldığı kararı yorumladı ve tarihe olumsuz baktığını ve riskin sürdüğünü açıkladı.

'TARİHİ OLUMLU BULMUYORUM'

Çalımbay, "Ben liglerin başlama tarihini çok erken buluyorum. Bu tarihlerde olmaması gerekiyor. Çünkü şu anda halen risk var. Biz de maçları oynamayı çok istiyoruz, çünkü en avantajlı takımlardan bir tanesi biziz ama bu virüs devam ettiği sürece bence maçları oynamamak gerekiyor. Ben tarihi olumlu bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

'RİSKİN ÜZERİNE GİTMEMEK GEREKİYOR'

Kararın tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Rıza Çalımbay, "Biz antrenmanları bir aydan beri bireysel olarak yapıyoruz zaten. Bizim açımızdan idman sorunu yok. Haftaya yavaş yavaş çalışmalara başlayacağız. Ama ben maçların başlangıç tarihinin değişeceğine inanıyorum. Bu açıklanan tarih yanlış oldu, bunu değiştireceklerine inanıyorum. Şu anda vakalar düştü ama çoğalabilir. Bunlar varken maçların oynanması ayrı bir risk taşır. Riskin üzerine gitmemek gerekiyor. Onun için ben bu tarihlerin inşallah değişeceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal