Ringde hayatını kaydeden yenilmez boksör Musa Askan Yamak'ın son anları saniye saniye kameraya yansıdı!

Almanya'da çıktığı boks maçında ringde ani bir şekilde kalp krizi geçirerek yığılan ve hastanede hayatını kaybeden boksör Musa Askan Yamak'ın son anları kameraya yansıdı. İşte haberin detayları...

17.05.2022-11:44 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-11:44)

Giresun'un Alucra ilçesinden olan ve Almanya'da yaşayan gurbetçi boksör 36 yaşındaki Musa Askan Yamak, önceki gece Almanya'nın Münih şehrinde yapılan +84 kg'da çıkmış olduğu ringde üçüncü raunda kalp krizi geçirerek ringin ortasında resmen yığıldı. 

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti 

Hastaneye kaldırılan boksör Askan Yamak'ın tedavi altına alındığı hastanede, dün hayatını kaybettiği belirtildi. Yarı ağır sıklet boksta WBF ve GBU kemerlerinin sahip olarak Avrupa-Asya şampiyonu olan Giresunlu Musa Askan, çıkmış olduğu 75 profesyonel maçında da yenilmemişti, fakat ringde kalbine yenik düştü. 

Genç boksörün yaşamını yitirdiği anlar kamerada 

Musa Askan Yamak'ın ringde yığıldığı anlar ise amatör kameraya an be an yansıdı. Salondaki bir kişi tarafından kayda alınan görüntülerde genç boksör kendisini yere bıraktığı anlar, ekibinin hemen müdahalede bulunması ve çığlık sesleri yer almaktadır. 

Hedefi dünya şampiyonluğuydu 

2019 yılında İstanbul'da gerçekleşen maçta Avrupa Şampiyonu olan Musa Yamak, asker selamıyla sınır dışında görev yapan Mehmetçiğimizi unutmamıştı. Çıkmış olduğu tüm maçları namağlup şekilde kazanan Musa Askan Yamak'ın bir sonraki hedefinde ise Dünya Şampiyonluğu vardı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal