Rimel Nasıl Sürülür

Rimel kullanarak istediğiniz görünümü elde etmeniz için bilmeniz gereken püf noktalar vardır. Rimel nasıl sürülür? Rimel sürerken neleri bilmeliyiz? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

16.06.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:19) Rimel Nasıl Sürülür

Rimel, kirpikleri kıvırmak ve hacim kazandırmak için kullanılır. Doğru kullanıldığından kirpiklerinizi olduğundan çok daha uzun gösterebilir ve kıvrımlı kirpiklere sahip olabilirsiniz.

Rimel Sürmeden Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Rimeli nasıl süreceğiniz kadar rimel sürmeden önce yapacaklarınız da kirpiklerin görünümü değiştirecektir. Öncelikle kirpiklerinizin temiz ve bakımlı olmasına dikkat etmelisiniz. Badem yağı ile düzenli bakım yaparak kirpiklerin tek tek görünmesini sağlayabilirsiniz. Rimel sürmeden önce de çok hafif badem yağı kullanarak kirli görünmesini engellemeniz mümkün. Kirpik bakımını yaptıktan sonra mini bir tarak yardımı ile kirpikleri birbirinden ayırmanız gerekiyor.

Rimelle istediğiniz etkiyi kazanmak için kirpikleriniz kıvrık olmalı. Kıvırma etkili rimelleri bulabilirsiniz ancak düz kirpiklerde etkisi yeterli değildir. Hem düz hem kıvrık kirpiklerde mutlaka kirpik kıvırıcısı kullanın. Dümdüz kirpiklere sahipseniz ısıtıcılı ürünler tercih edebilirsiniz. Kıvırma işlemini yaptıktan sonra da kirpikleri tarayarak ayırabilir ve rimel sürmeye başlayabilirsiniz.

Rimel Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Rimel nasıl sürülür; öncelikle doğru bir rimel seçimi yapmalı, kirpikleri ayırmalı ve rimel sürmeye bu işlemler ardından başlamalısınız. Rimel sürmek kolay gibi görünse de dikkat gerektiren ve yanlış sürüldüğünde felaket görünümlere sebep olan makyaj malzemesidir. Tüm makyajı ve yüz ifadesini bir anda değiştiren bu malzemeyi kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor.

• Rimel sürmenin püf noktaları sürmeden önce yapacağınız bakımlara dayanıyor. Yapışık kirpikler kirli ve dağınık bir görünüme sebep olur. Bu nedenle rimel sürmeden önce kirpikleri tek tek ayırın.

• Rimel sürmeye başlamadan nasıl bir görünüm elde edeceğinize de karar vermelisiniz. Eğer uzun ve yoğun kirpikler istiyorsanız rimeli yoğun alarak kirpik dibinde ucuna kadar 1-2 kez hızlı bir şekilde sürün. Bu işlemi bir kez tekrar ederek istediğiniz sonucu aldıysanız ikinci kez yapmayın. İki kat rimel sürmek her zaman kirli bir görünüme sebep olur.

• Eğer doğal görünümlü kirpikler elde etmek istiyorsanız bitmiş rimeller kullanabilirsiniz. Bitmiş rimeliniz yoksa rimeli hafif yoğunlukta aldıktan sonra peçete ile temizleyin. Daha sonra kirpik uçlarına hızlı bir şekilde uygulayarak istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

• Rimel sürdükten sonra kirpik diplerindeki beyazlıkların tümünü siyah bir kalemle doldurun. Dilerseniz yoğun bir görünüm için siyah far kullanabilirsiniz. İnce uçlu ruj fırçaları kirpik diplerini doldurmak için doğru bir seçim olacaktır.

Kirpik Modellerine Göre Rimel Seçimi Nasıl Olmalı?

Düz kirpiklere sahipseniz yoğun olmayan, ince ve sert uçlu fırçalar tercih edebilirsiniz. Kirpik kıvırıcı uyguladıktan sonra bu rimellerle istediğiniz görünümü kazanabilirsiniz. Sık ve kıvrık kirpiklere sahipseniz kirpikleri ayırma özelliği olan sert ve uzun fırçalı rimelleri seçmeniz gerekiyor. Rimel nasıl sürülür; fırça seçiminiz kirpiklerinizi ayırdığı için kirpik dibinden ucuna kadar hızlı bir şekilde sürebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal