Rezidansta işkence olayında gelen flaş gelişme! Ekipler 8 kişi daha yakaladı

Geçen yıl mayıs ayında Bakırköy'de lüks bir rezidansta gerçekleşen mala el koyma ve işkence suçuna karıştıkları tespit edilen Kazakistan ve Çeçen uyruklu mensuplarına düzenlenen operasyonda ekipler tarafından 8 şüpheli daha yakalandı.

20.04.2022-12:51 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-14:03)

Operasyon kapsamında lüks rezidansta yapılan detaylı aramada, çamaşır makinesinde, tavan arasında ve makyaj kutusunda silahlar ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl Bakırköy'deki lüks bir rezidansta yaşanmış olan işkence ve mala el koyma olayına yönelik yeni gelişmeler yaşandı. Edinilen bilgiye göre suça karıştıkları iddia edilen çetenin Kazakistan ve Çeçen uyruklu 8 mensubu daha yakalandı. Gelen bilgilere göre, geçen yıl 25 Mayıs'ta Bakırköy'de bulunan lüks bir rezidansta A.J. isimli kişi tarafından zor kullanılarak götürülen E.K. ve D.A. isimli 2 kişi, burada zorla alıkonularak işkence yapılıp mal varlıkları yağmalandı. 

Öncesinde 7 kişi tutuklanmıştı 

Olaylara karıştıkları tespit edilen 7 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Yürütülen bu soruşturma dahilinde harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeteye ilişkin yapılan çalışmalarda, olaya karışan Kazakistan ve Çeçen uyruklu olan 8 şüpheliyi daha belirleyip, isimlerini ve adreslerini tek tek tespit edilen yabancı uyruklu suç örgütü çetesi mensupları, fiziki ve teknik takibin ardından 12 Nisan'da olayın detayları açıklanmayan bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındılar. 


Evin her yerinden silah ele geçirildi 

Belirlenen şüphelilerin ikamet ettikleri lüks rezidansta arama çalışmaları yapıldı. Aramaların sonucunda rezidansın tavan arasında, makyaj kutusu ve çamaşır makinesinde 7 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait 77 fişek, 1 kelepçe, 1 sahte pasaport, 2 telsiz ve 1 takip cihazı ele geçirilmiştir. 

Olayda 4 kişi tutuklandı 

Sekiz gün önce yakalanıp emniyete götürülen zanlılar, polisteki ifade işlemlerinin sonrasında dün mahkemeye çıkarıldılar. Şüphelilerden birisi ifadesini verdikten sonra serbest bırakılırken, 3 kişi hakkında ''Adli Kontrol Hükümleri'' uygulandı. Kalan diğer 4 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak hapse mahkum edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal