Rezerv Lig nedir, hangi takımlar olacak? Rezerv Lig kaç takım olacak, hangi yaş kategorisi olacak?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun rezerv lig ile ilgili yaptığı açıklaması sonrası futbolseverler, 'Rezerv Lig nedir, hangi takımlar olacak?' 'Rezerv Lig kaç takım olacak, hangi yaş kategorisi olacak?' sorularına yanıt aramaya başladı.

25.06.2022-12:26 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-12:38) Rezerv Lig nedir, hangi takımlar olacak? Rezerv Lig kaç takım olacak, hangi yaş kategorisi olacak?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun bir açıklamasında TFF Yönetim Kurulu'ndan rezerv lig kurulumuna ilişkin talebin geçtiğini söyledi. Ağaoğlu'nun bu açıklamalarından hemen sonra ise 'Rezerv Lig nedir, hangi takımlar olacak?' şeklindeki soruların yanıt aramaları hız kazandı.

Trabzonspor'un Olağan Diva Kurulu'nda bir konuşma yapan başkan Ahmet Ağaoğlu, çok önemli açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, konuşmasında rezerv lig kurulumuyla ilgili talebin TFF Yönetim Kurulu tarafından onaylandığını belirterek uzun süren bu çalışmaların kısa bir süre içerisinde hayata geçirileceğini söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Rezerv takım kurulmasına ilişkin projenin TFF'den geçmesinin aslında bundan sonraki süreçte daha iyi olabileceğini belirten başkan Ağaoğlu, Trabzonspor'un öncülük yaptığı ve her federasyon ve her yönetim kurulu toplantısında sürekli gündeme taşıdığı rezerv takım liginin süreç içerisinde daha da geliştirileceğini ve tahmin ettiklerinden daha başarı bir proje haline geleceğini ifade etti.

Ahmet Ağaoğlu'nun rezerv lig işle ilgili yaptığı bu açıklamanın hemen ardından rezerv lig ile ilgili bilgi sahibi olma arayışına giren fubolseverler, 'Rezerv Lig nedir' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Rezerv Lig nedir, hangi takımlar olacak?

Rezerv takım, spor kulübünün kendi bünyesinde A takımına oyuncu yetiştirebilmek için oluşturmuş olduğu profesyonel bir takımdır. Rezerv takımını oluşturmakta temel amacı ise büyük bir camiada forma giymiş olan Ve gelecek vadeden futbolcuları bir çatı altında toplayıp, sürekli forma giyme şansı elde etmelerini sağlamaktır.

Böylelikle rezerv takımda yer alan futbolcular, hem kulüplerinden kopmuyorlar hem de rezerv takımda oynayan genç yeteneklerle gelişmeleri daha kolay hale geliyor. TFF yönetiminden geçen Rezerv Lig'de Süper Lig'de bulunan takımların olması bekleniyor.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Rezerv Lig kaç takım olacak, hangi yaş kategorisi olacak?

geçtiğimiz yıllarda İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Rezerv Lig ile ilgili bir takım açıklamalarda bulunmuş ve PAF Ligi'nin (Profesyonelliğe Aday Futbolcu) bir an önce kaldırılması gerektiği ve onun yerine Rezerv Lig'i kurulmasını önermişti. Spor camiasında çok fazla konuşulan konu haline gelen ve kurulması değerlendirilen Rezerv Lig'de 23 yaş sınırı olması ve en fazla da 3 oyuncunun da 25 yaşında oynatılması herkeste genel bir kanaat oluşturmuştu.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal