Restoran ve Kafeler Aylar Sonra Kapılarını Müşterilerine Açtı

Kademeli normalleşme önlemleri çerçevesinde yeme-içme yerleri bugün itibariyle hizmet sunmaya başladı.

01.06.2021-11:01 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-15:06) Restoran ve Kafeler Aylar Sonra Kapılarını Müşterilerine Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın akabinde, koronavirüs döneminde, haziran ayıyla ilgili kademeli normalleşme sürecini paylaştı. Bu çerçevede yeme-içme mekanları 07.00-21.00 saatlerinde belirtilen kurallar çerçevesinde masaya servis olabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisine devam edebilecek. Bu yerlerde sokağa çıkma yasağı olan pazar günü de yalnızca paket servis hizmeti sunulmaya devam edilecek.

Kırklareli’nde pek çok esnaf günün erken saatlerinde işletmelerine giderek hazırlık çalışmalarını gerçekleştirdi.

''HEPİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ OLDU''

Kırklareli Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zafer Sürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını merakla izlediklerini dile getirdi. Verilen kararın bütün esnaf halkını sevindirdiğini dile getiren Sürer, "Hepimiz için çok büyük bir sürpriz oldu. İşletmelerin açılması iyi oldu. Çünkü esnafın artık dayanacak gücü kalmamıştı. Hizmet sektöründeki arkadaşlarımız çok zorlandı." şeklinde konuştu.

Yeni sürecin herkes adına bereketli olmasını istediğini söyleyen Sürer, "Ülkemiz için vatanımız için herkes için hayırlı olsun. Çok büyük bir heyecan var. Her şeyi özledik. Yaklaşık 4 ay 5 ay oldu müşteri almıyorduk." dedi.

Kahvehane işletmecisi Yücel Tüzün de özlemini yaşadıkları müşterilerini bugün ağırlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Oldukça zor günler geçirdiklerini söyleyen Tüzün, erken saatte işletmesini açarak hazırlık çalışlarını yaptığını dile getirdi.

Restoran ve Kafeler Aylar Sonra Kapılarını Müşterilerine Açtı531435

ESNAFLAR MÜŞTERİLERİNİ BEKLİYOR

Edirne ile Tekirdağ'da da esnaflar iş yerlerinin kapılarını aylar sonra açtı.

Zeytinburnu'nda da bir kafe müşterileri için hazırlıklarının ardından sabah saat 07.00'den itibariyle müşterine kapılarını başladı. Kafe sahibi işletmeyi yeni devraldıklarını ifade ederek, "Açtık, çalışacağız. Yoğunluk bekliyoruz" şeklinde konuştu. Müşteriler de kafe ile restoranların açılmasından oldukça memnun olduklarını söylediler.

İzmir'de, kademeli normalleşme süreci çerçevesinde yeme-içme mekanları sabah 7 itibariyle müşterini ağırlamaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal