Resmi Gazete'de Yayınlanan Karar Mobilyacılar Tarafından Sevinçle Karşılandı

Ticaret Bakanlığı; lif levha yonga levha ile kereste ürünlerinin ihracatını kayda bağlayan tebliğ Resmi Gazete'de yayınladı.

04.06.2021-18:53 - (Son Güncelleme: 04.06.2021-18:53) Resmi Gazete'de Yayınlanan Karar Mobilyacılar Tarafından Sevinçle Karşılandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Ticaret Bakanlığı'nın, tebliği ile İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne ağaçtan veya diğer odunsu maddelerden yonga levha, ''oriented strand board (OSB)'' gibi benzeri levhalar, ağaçtan ya da bir diğer odunsu maddelerden lif levhalar ile uzunlamasına testere ile biçilmiş veya yontulmuş, dilimlenmiş veya yaprak halinde açılmış, kalınlığı 6 milimetreyi geçen ağaçlar da eklenmiş oldu.

MOBİLYA SEKTÖRÜ HAM MADDE SIKINTISI YAŞIYORDU

Son dönemde ham madde sıkıntısını ifade eden mobilya sektöründe düzenleme, olumlu ses getirdi.

Ham madde sorununun geçen yazdan beridir pek çok sektörü etkilediği gibi, mobilya sektörüne de yansıdığını Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, konuşmasında ifade etti.

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan tebliğle ham madde ihracatında sınırlama haberini büyük sevinçle karşıladıklarını ifade eden Başkanı Mustafa Balcı, ''Mobilya üreticileri olarak ahşaptan yonga ve lif levha ile kereste ürünleri ihracının Kayda Bağlı Mallar Listesi'ne dahil edilmesinden son derece memnun olduk.'' diye konuştu. Açıklamalarına devam eden Balcı,

ÜRETİMDE ÇARKLAR NORMALE DÖNECEK

Ham madde eksikliğinden ötürü kaynaklı üretimde yaşanan gecikmelerin müşterilere de ürün siparişlerinin gecikmeli teslim edilmesine sebep olduğuna belirten Başkan Mustafa Balcı, ''Ham madde ithalatının kotaya bağlanmış olmasıyla birlikte üretimde de çarklar normale dönecek ve teminlerimizi zamanında yerine getirebileceğiz.'' açıklamalarında bulundu.  

YONGA LEVHA TEMİNİ SORUNUNA İNŞALLAH SON VERECEK BİR ADIM OLDU

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aybil, ''Yayımlanan tebliğ sektörümüzün uzun zamandır içinde olduğu yonga levha temini sorununa inşallah son verecek bir adım oldu.'' dedi.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aybil, ''Levha halinde yapılan ihracattan oluşan katma değer ile mobilya üretimin ardından yapılan ihracattan sonra oluşan katma değer açısından baktığımızda da devletimizin de yararına olan bir hususta sesimizin duyulması ve çözüm üretilmesi bizleri çok memnun etti. Yonga levha dışında cam ve süngere dair de sorunlarımız mevcut. Umarım yakın zamanda bu sorunlarımızı da çözüp yolumuza devam edeceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

ESNAF OLARAK KARARI SEVİNÇLE KARŞILADIK

Sektörün koronavirüs sebebiyle bir süredir sıkıntılar yaşadığını ifade eden Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, ''Esnaf olarak kararı sevinçle karşıladık. Çok olumlu buluyoruz.''

Söz konusu karara dair yetkililer için teşekkür eden ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, ''Bu karar kaçınılmazdı. İç piyasada gerçekten büyük sıkıntı vardı. Devamlı zamlar gelmekteydi. Böylece bunun da önüne geçilerek, iç piyasada ihtiyacımızın karşılanması öncelikli olacak. Sıkıntılarımız 2-3 ay içinde sona erer diye düşünüyorum.'' diye ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal