Resmi Gazetede Yayımlandı: Merkez Bankası, Temerrüt Faiz Oranını Belirledi

Geç ödemelerde uygulanacak olan temerrüt faiz oranı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlendi. Buna göre masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 555 TL olacağı belirtildi.

02.01.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 02.01.2022-16:00)

Merkez Bankası tarafından yapılan inceleme sonrası mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranının yüzde 17,25, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 555 lira olacağı belirtildi. 

TEMERRÜT FAİZ ORANI YÜZDE 17 

Resmi Gazete bugün yayınlanan karada mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranın belirlendiği belirtildi. Yayınlanan karada, "Türk Ticaret Kanunu uyarınca mal ve hizmet tedarikinde alacaklıya yapılan geç ödemelere ilişkin temerrüt faiz oranının sözleşmede öngörülmediği veya ilgili hükümlerin geçersiz olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde 17,25, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarı 555 lira olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oran ve tutar 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacaktır" ifadeleri yer baldı. 

Bahsi geçen temerrüt faiz oranı, geçen yıl yüzde 18,25 ve asgari giderim tutarı da 385 TL düzeyinde uygulanıyordu. 

Temerrüt faiz oranı belli oldu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal