Resmi Gazete’de Yayımlandı: Çanakkale’de 42 bin hektarlık alanda petrol aranacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili olan Bülent Turan, Türkiye Petrolleri Anomin Ortaklığı’nın Çanakkale’de petrol arayacağını duyurdu. Karar, Resmi Gazete’de yayımladı.

06.04.2023-15:53 - (Son Güncelleme: 06.04.2023-16:47)

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Çanakkale'de petrol arama ruhsatı aldığını bildirdi.

PETROL ARANCAK

İHA’da yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün TPAO'ya, Çanakkale il sınırları içerisinde bulunan, 42 bin 593 hektarlık bölge içinde 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildiğini belirtti.

Bülent Turan duyurdu

Kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade eden Turan, "Enerji kaynakları ülkelerin ekonomisinde önemli bir yer tutar. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz. Mavi Vatan'daki doğal gaz arama çalışmalarımızın yanı sıra petrol arama çalışmalarımız da devam ediyor. TPAO'ya, Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan, 42 bin 593 hektarlık saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu'yla birlikte ülkemize, şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Ümit ediyoruz kısa sürede güzel haberler alırız" dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal