Resmi Gazete yayımladı! A101 dijital banka kuruyor

Aktüel ürünler kataloğunda yaptığı tekne satışı ile sosyal medyanın gündemine oturan A101'den yeni bir hamle daha geldi. A101 banka sektörü için harekete geçti. BDDK, A101'in dijital banka kurmasına izin verdi. Verilen izin ise Resmi Gazete'de yayımlandı.

12.08.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 12.08.2022-17:00)

BDDK'nin Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararına göre, Ahmet Yaşar Aydın, Ali Taha Aydın, Can Ersöz, Erhan Bostan ve Tolga Akar tarafından Türkiye'de TOM Katılım Bankası AŞ unvanlı bir dijital katılım bankası kurulmasına izin verildi. Dijital Katılım bankasının ortakları arasında A101 marketler zincirinden Aydın ailesi de yer alıyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlandı

Açıklanan karara göre dijital katılım bankasının adı ise TOM Katılım Bankası A.Ş. olarak belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan detaylara göre bankanın ana sermayesi 1.5 milyar TL. Verilen karar Bankacılık Kanunu, bankaların izne tabi işlemleri ile dolaylı pay sahipliğine ilişkin yönetmelik, dijital bankaların faaliyet esasları ile servis modeli bankacılığı hakkında yönetmelik uyarınca alındı. Bu kapsam ile ilgili kanun ve yönetmelikler doğrultusunda dijital bankalar için belirtilen esaslara uygun olarak faaliyet gösterecek.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal