Resmen duyuruldu: Süper Kupa tarihi ve yeri belli oldu

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa finalinin tarihi ve yeri belli oldu. TFF, dev maçın 30 Aralık 2023 Cumartesi günü Suudi Arabistan’da oynanacağını açıkladı.

21.10.2023-10:18 - (Son Güncelleme: 21.10.2023-17:15)

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa finalinin tarihi ve oynanacağı stat belli oldu. 

TFF’nin açıklamasına göre iki dev takımın mücadelesi, 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da Riyad Sezonu etkinlikleri çerçevesinde oynanacak.

Riyad Sezonu ayrıca, iki takım arasındaki maçın sponsorluğunu da üstlenecek.

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu’ndan açıklama

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Başkanı Yasser Al Misehal, "Türkiye Süper Kupası, Türkiye'nin ve Avrupa'nın iki büyük kulübünü kapsıyor. Kesinlikle çekişmeli ve heyecanlı bir maç olacak. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu dünyanın en gelişmiş federasyonlarından biri olduğu için Türk Federasyonu ile stratejik bir ilişkimiz var" dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki mücadele öncesinde bir Türk sanatçının da katılacağı bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Süper Kupa Final Tarihi

TFF’den açıklama

TFF de Süper Kupa'nın 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da düzenleneceğini doğruladı.

TFF'nin açıklaması şu şekilde:

"2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı kulüplerimizin bilgisi dahilinde, 30 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 20.00'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır."

Riyad Sezonu nedir?

Riyad Sezonu, Suudi Arabistan hükümeti tarafından ülkenin Vizyon 2030 planının bir parçası olarak 2019 yılından bu yana düzenlenen devasa bir festivaldir.

Etkinlik, turizmi teşvik etmeyi, ekonomiyi çeşitlendirmeyi ve Suudi Arabistan'ın zengin kültür ve mirasını sergilemeyi amaçlıyor. Şehrin dört bir yanına yayılmış 100'den fazla etkinlikle Riyad Sezonu, müzik konserleri, spor etkinlikleri ve tiyatro gösterileri dahil olmak üzere herkes için bir şeyler sunuyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal