Rektör Özkan: Muhittin Böcek'in Akciğerini Toparlamaya Çalışıyoruz

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, hala yoğun bakımda tedavi olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in akciğerinde oldukça önemli problemler olduğunu kaydederek 'Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

07.10.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-14:35) Rektör Özkan: Muhittin Böcek'in Akciğerini Toparlamaya Çalışıyoruz

Muhittin Böcek, 17 Ağustos tarihinde koronavirüs testinin pozitif sonuç vermesi üzerine özel hastanede tedavi altına alınmıştı.

Koronavirüs tedavisinin sonrasında astım hastalığı ve akciğerlerindeki yırtılma sebebiyle 7 Eylül tarihinde yoğun bakımda uyutuldu. Sağlığının iyiye gitmemesi üzerine de 24 Eylül tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne gönderildi.

Sevk işleminden kısa zaman önce deneyim işlemi biten Başkan Muhittin Böcek'e, solunum kaslarında meydana gelen rahatsızlık sebebiyle trakeostomi (nefes borusunda açılan delik) yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, hala AÜ Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi devam eden Muhittin Böcek'in sağlık durumuyla alakalı bilgi aktardı. Rektör Özkan, 'Başkanımız şu anda hala yoğun bakımda ve makineye bağlı şekilde' diye konuştu.

Muhittin Böcek’in sağlığında yer yer iyi veya kötü yönde hareketlenmeler olabildiğini ifade eden Rektör Özkan, yoğun bakımda olan her hasta için net şeyler söylemenin zor olduğunu dile getirdi.

Yoğun bakım hastasında sürekli tablonun farklılaşabileceğini belirten Rektör Özkan, şu ifadeleri kullandı:

'Mesela genç bir hasta bile olsa, yoğun bakımdaki bir hasta, yatan hasta olduğu için pıhtı atabilir ve hasta kaybedilir.'

Böylelikle Başkan Muhittin Böcek ile alakalı oldukça net açıklamanın ve insanlara umut vermenin yanlış olduğunu belirten Rektör Özkan, 'Hiçbir doktor bunu yapmaz' diye konuştu.

Muhittin Böcek’in makineye bağlı fakat Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne ilk geldiği güne kıyasla daha iyi olduğunun altını çizen Rektör Özkan, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

'Başkan Böcek’in akciğerinde ciddi sıkıntılar var. Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz. Kovid negatif olduğu için şu anda yapılan tedaviler daha çok akciğeri destekleme tedavileri. Başka enfeksiyonları var. O enfeksiyonları da tedavi ediliyor. Başkan Böcek’in astım ve şeker gibi ek hastalıkları da var. Bunlarla savaşmak çok da kolay değil. Yoğun bakımda makineye bağlı bir hastanın enfeksiyon riski de olduğu zaman işler biraz daha sarpa sarıyor. Hastaya antibiyotik veriliyor ama antibiyotiğin de başka organlara etkisi oluyor. Tüm bunları öngörmek çok kolay olmadığı için çok iyi ya da çok kötü demek doğru değil. Ancak şunu söyleyebilirim ilk geldiği güne nazaran daha iyi ama hala kritik süreç devam ediyor. Çoklu organ yetmezliği, akciğer nakli söz konusu değil.'

7/24 destek verdiklerini en başından bu yana belirttiklerini ve Muhittin Böcek için bir yatak hazırladıklarını ifade eden Rektör Özkan, 'Başkan üniversite hastanesine hasta yakınlarının kararıyla alındı' şeklinde konuştu.

Muhittin Böcek’in sağlık durumuyla alakalı kısa ve öz bilgi verdiklerini, uzun bilgi verdiklerinde meselenin başka taraflara çekildiğini belirten Rektör Özkan, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi olarak yanılgıya düşürecek açıklama yapmalarına da imkan olmadığına işaret etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal