Regl ağrısı neden olur, nasıl geçer? Regl ağrısına iyi gelen besinler

Kadınların her ay yaşadığı regl dönemi, kadın sağlığı için çok önemli bir süreçtir. Her kadında belirli aralıklarla yaşanan regl döngüsünde nasıl beslenmeliyiz? Regl ağrısı nasıl geçer? Sizler için detayları derledik…

10.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 10.03.2022-11:20)

Her kadında belirli aralıklar ile yaşanan regl döngüsü, kadın sağlığı için önemli bir süreçtir. Bu dönemde magnezyuma sıklıkla ihtiyaç duyulur. Magnezyum yönünden zengin olan besinleri tüketerek ağrıları yok edebilirsiniz. 

Regl ağrısı nasıl geçer?

Yer fıstığı tüketerek serotonin hormonunun salgılanmasına da destek olabilir, daha mutlu hissedebilirsiniz. Yer fıstığını kahvaltılara ezme olarak da ekleyebilirsiniz.

Muz, ağrı kesici bir meyvedir. Bu oluşan ağrı ve şişlikleri önleme özelliğine sahiptir. Muzu yulaf lapasında, süt ile beraber ya da meyveli yoğurt şeklinde tüketebilirsiniz.

Brokoli, antioksidan etkiye sahip olduğundan bu dönemde oluşan ağrı ve ödemi kolayca yok edebilir. Brokoli salatası ya da çorbası ağrı kesici yemeğiniz olabilir.

Yulaf içindeki çinko ve magnezyum sayesinde bu dönemi daha sağlıklı geçirmenizi sağlar. Yulafı kahvaltı ve ara öğünlerde meyvelerle tüketebilirsiniz.

Çekirdekte bulunan selenyum, sizi ağrıdan ve stresten uzaklaştırır. Ay çekirdeği ya da kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

Regl ağrısına iyi gelen şeyler

Salatalarınıza ekleyeceğiniz bir miktar susam ile ağrı ve sancıların hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Ağrı ve sancıları ortadan kaldırmak için bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Nane, tarçın, limon, melisa, papatya ve yeşil çay gibi bitki çayları ile bu dönemin stresini biraz azaltabilirsiniz.

Regl ağrısını azaltan salata tarifi 

Regl döneminde kadınların iştahı açılır, bu durumu ise sağlıklı seçimler ile verimli şekilde kullanabilirsiniz. 

Etli salata tarifi için malzemeler:

- 1 adet marul

- 1 adet kırmızıbiber

- 1 adet havuç

- 3 yemek kaşığı kapari

- 2 adet bonfile

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet haşlanmış yumurta

- 5 dal maydanoz

- Kekik

- Tuz

- Karabiber

Sos için:

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- Tuz

Etli salata hazırlamak için; öncelikle bonfileleri şeritler halinde doğrayarak ardından zeytinyağı ilave edin etinizi kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kekik serpiştirerek ocaktan alın. Marulun yapraklarını iyice yıkayarak suyunu süzdürün ardından da havucun kabuğunu soyarak jülyen bir şekilde doğrayın ve marul ile karıştırın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyerek küp şeklinde doğrayın ve kapari ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin sonrasında da salatayı servis tabağına alın. Et dilimlerini, dilimlenmiş yumurtayı üzerine yerleştirerek maydanozu ince kıyın ve salatanın üzerine serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal