Refik Anadol Sergisi İstanbul'da!

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol NASA destekli eserleri ile gündeme geldi. ‘Makine Hatıraları: Uzay’ adlı sergi sanatçının İstanbul’da gerçekleşen en kapsamlı kişisel sergisi olarak biliniyor. Refik Anadol tarafından makine halüsinasyonu olarak açıklanan kişisel sergi nerede, biletli mi?

22.03.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-09:45) Refik Anadol Sergisi İstanbul'da!

REFİK ANADOL KİMDİR?

1985 yılında İstanbul’da doğan yönetmen, medya sanatçısı ve tasarımcı Refik Anadol, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Fotoğraf ve Video bölümünü yüksek onur derecesiyle tamamladıktan sonra aynı üniversitede Görsel İletişim ve Tasarım bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Google, Microsoft, Samsung ve IBM gibi uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak topladığı verileri sanat eserleri ile birleştiren Sanatçı UCLA'da öğretim görevlisi olarak hayatına devam ediyor. Türkiye'de aldığı eğitimin ardından Kaliforniya Üniversitesi’nde de  Medya Sanatları alanında yüksek lisans yapan sanatçı şu an Los Angeles’ta eserlerini sergiliyor ve yaşıyor.

REFİK ANADOL SERGİSİ HAKKINDA

Yeni medya sanatçısı Anadol, Makine Hatıraları: Uzay adlı sergisinde insan duyularını ve insan belleğini dijital medya aracılığı ile bir araya getiriyor. Sanat, teknoloji ve bilimin bir araya geldiği sergi İstanbul’un en büyük galerilerinden birinde sanatseverlerle buluşuyor. Kolonsuz yapısı ile sanatçının eserlerini özgün bir şekilde sergileyebilmesini sağlayan galeri 2019 ve 2020 yılında da Anadol’un eserlerine ev sahipliği yapmıştı. Sonsuzluk odası, eriyen hatıralar ve aura gibi eserleri ile gündeme gelen sanatçı yalnızca İstanbul’da değil New York ve Los Angeles gibi şehirlerde de eserlerini sergiliyor. 2021 yılında sanatseverlerle buluşturduğu 'Makine Hatıraları: Uzay' adlı sergisinde dijital dünya ile duyguları bir araya getiren sanatçı sergideki eserlerinde kolektif bilinci vurgulamak istediğini belirtiyor. "Herkese ait olan anılarla bir yapay zeka ne yapabilir?" Sorusunu yanıtlamak için yola çıkan Anadol NVIDIA’nın desteği ile toplumun her kesimine hitap edebilecek kolektif eserler ortaya çıkarmayı hedefliyor.

REFİK ANADOL ESERLERİ NEREDE SERGİLENİYOR?


Yenilikçi eserleri ile gündem olan sanatçı son sergisinde NASA’dan ve NVIDIA’ın desteği ile eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Gökbilimci Carl Sagan’ın “Hayal gücü bizi genellikle hiç var olmamış dünyalara taşır” sözünden etkilenen Refik Anadol yapay zeka ve teknoloji ile hayal gücünü birleştirerek sanata yeni bir yön veriyor. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle sanatseverlerin ilgisine sunulan sergi Pazar günleri hariç 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Sergi 25 Nisan’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal