Ravioli nasıl yapılır? Ravioli yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye ravioli tarifi

MasterChef Türkiye 2022 sezonu hız kesmeden devam ediyor. Mehmet, Danilo ve Somer şef birbirinden lezzetli yemekler yarışmacılarla paylaşıyor. Üçlü eleme turu devam ederken şeflerde yarışmacılardan birbirinden farklı yemekler yapmasını istemektedir. Yayınlanan programda şefler yarışmacılardan ravioli yapmasını istedi. Peki, Ravioli nasıl yapılır? İşte MasterChef ravioli tarifi…

26.07.2022-12:57 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-12:57) Ravioli nasıl yapılır? Ravioli yapmanın püf noktaları nelerdir? MasterChef Türkiye ravioli  tarifi

2022 sezonu MasterChef Türkiye yarışmasının son bölümünde şefler yarışmacılardan lazanya yapmasını istedi. Yarışmacılardan lezzetli tarifler yapmaları istenirken en lezzetli yemeği yapan da bir üst tura geçmeye hak kazanmaktadır. Ekran başındaki izleyicileri de raviolinin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Peki, Ravioli nasıl yapılır? İşte MasterChef ravioli tarifi…

Ravioli nasıl yapılır?

İtalyan mantısı olarak bilinen ravioli oldukça basit bir şekilde yapılmaktadır. Bizim yemek kültürümüze de çok benzer olan  ravioli yapımı için gerekli malzemeler şu şekildedir:

280 gram un (2 su bardağı)

200 gram semolina (irmik unu)

6 adet yumurta

1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

300 gram orta yağlı kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

1/4 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

2 yemek kaşığı tereyağı

Ravioli Tarifi

Ravioli yapılışı

Öncelikle ravioli hamuruna hazırlamakla başlamalısınız. İrmik ve onu geniş bir kap içerisine alarak üzerine bir miktar tuz eklemelisiniz.

Daha sonra içerisine tek tek yumurta ilave edilir. Karışım iyice hamur bir kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra streç film ile sarıp 20 dakika dolapta bekletiriz

Hamurunuz dinlenirken bir yandan da iç harcını hazırlamaya başlayınız.

Kuru soğan kıyma ve baharatları iyice yoğurunuz.

Hamur dinlendikten sonra minik bezeler halinde oklava yardımı ile açarak yufkadan daha kalın bir hamur elde ediniz. 

Hamurunuzu çok büyük ya da çok küçük olmayacak şekilde kareler halinde kesiniz. 

Kare hamurların ortasına hazırladığınız harcı ekledikten sonra hamurların kenarlarını ıslatarak kapatınız.

Kenarlarının daha güzel görünmesi için tırtıklı bir kesici alet ile şekil verebilirsiniz. Bu tamamen isteğe bağlıdır.

 Hamurlarını hazırladıktan sonra 30 dakika kadar dolapta bekletiniz.

Derin bir tencere içerisinde su kaynadıktan sonra 6 8  dakika raviolileri haşlayın. 

Haşlanan Raviolileri  süzerek eritilmiş tereyağı ile servis edebilirsiniz. 

Tereyağını ister üzerinde dökebilir isterseniz de tereyağı içerisinde bir iki dakika soteleyin bilirsiniz. 

Şimdiden herkese afiyet olsun…

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal