Rant Dediler Gerçek Ortaya Çıktı

Rant gerekçesi ile taşınmayanlar 5.8 şiddetindeki depremin ardından taşınma telaşına girdiler.

03.10.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-14:44)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 depreminde hasar görmüş Cerrahpaşa ve Çapa'nın taşınması için Atatürk Olimpiyat Stadının yanında 1500 dönümlük arazi tesis etti. Fakat rektörlük tarafından kabul edilmedi.



Bir çok rapor Cerrahpaşa ve Çapa'nın 4 şiddetindeki depreme bile dayanmasının zor oduğu vurgulandı ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Fakat belli kesimler 2009, 2013 ve 2015 yıllkarında "binama dokunma" adı altında öğrenciler kışkırtılarak eylemler yapılmış ve binalar yenilemeye gidilemedi.

2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan Fakülte'nin Hasdal'a taşınacağını merkezde sadece poliklinik kalacağını söylemiş ve bunun üzerine akademisyenler ayaklanmıştı. Akademisyenler "Taşınmak istenmesinin nedeni Çapa arazisi para ediyor, buraya hep rant gözüyle bakılıyor." açıklamaısnda bulunmuşlardı.

 



Geçtiğimiz hafta İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından binalarda ağır hasar oluştu ve yıkılma tehlikesi geçirdi. Öğrencilerin derse girmeyerek itiraz etmesi sonucu binada oluşan hasarlar gün yüzüne çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taşınması ile ilgili kararlarına rant gerekçesi ile karşı çıkanlar, şimdi neden taşınmıyor diye isyan ediyor

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal