Ramazan yağmur bereketini getiriyor: Meteoroloji’den Türkiye geneline uyarı

Meteoroloji, Türkiye geneli için sağanak yağış uyarısında bulundu. Ege ve Akdeniz’de kuvvetli olması beklenen yağışın dışında Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı, Doğu Anadolu’da ise lodosun etkili olması bekleniyor. İşte 14 Mart 2024 hava durumu…

14.03.2024-09:25 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-17:58)

Türkiye genelinde beklenen sağanak yağışlar Ramazan ayı ile beraber etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 14 Mart 2024 Perşembe hava durumu raporuna göre Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Öte yandan Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı, Doğu Anadolu’da ise lodosun etkili olabileceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji’den Türkiye geneline uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Van dışındaki bölgelerde, özellikle Doğu Anadolu'nun bazı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Bu yağışlar yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olabilir. 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu yükseklerinde karla karışık yağmur görülebilir. Yağışların bu akşam saatlerinde Antalya çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Bununla birlikte, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki yüksek kesimlerde çığ riski bulunmaktadır. Güneydoğu bölgelerinde ise yer yer toz taşınımı yaşanabilir.

Ramazan yağmur bereketini getiriyor: Meteoroloji’den Türkiye geneline uyarı

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 6 derece arasında azalacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Akşam saatlerinde Antalya çevresinde yerel olarak şiddetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.

Güney yönlerden esecek olan rüzgarların, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey bölgeleri ve güneydoğusu ile Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olması bekleniyor. Bu durumda meydana gelebilecek olumsuz etkilere karşı dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerindeki yüksek eğimli yamaçlarda, kar örtüsüne sahip alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle bu bölgelerde dikkatli olunmalı ve gereken önlemler alınmalıdır.

Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

14 Mart 2024 hava durumu

Ramazan yağmur bereketini getiriyor: Meteoroloji’den Türkiye geneline uyarı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal