Ramazan öncesi zam gelen et fiyatlarına Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle! Et fiyatları düşecek mi?

Ramazan ayın öncesi yeni zamla birlikte güncellene et fiyatları vatandaşı zor bir durum içine sokarken Ticaret Bakanlığı duruma el attı. Bölge müdürlükleri ve il temsilciliklerine bir yazı gönderen Ticaret Bakanlığı'nın yeni hamlesi sonrası 'Et fiyatları düşecek mi?' sorusunu gündeme getirdi.

26.03.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-12:20) Ramazan öncesi zam gelen et fiyatlarına Ticaret Bakanlığı'ndan yeni hamle! Et fiyatları düşecek mi?

Et fiyatlarında yaşanan yüzde 48'lik zam sonrasında vatandaşlardan gelen tepkiler üzerinde Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir adım atıldı. Milyonlarca insanın et ve sütü ürünlerine ulaşamaması konusunda zorluk yaşanmaması adına atılan bu adımda ise Bakanlık, tüm bölge ve il temsilciliklerine "Hizmete özel" başlıklı bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda et ihracatı ve yurt içi fiyatlandırmalar ile ilgili detaylar yer alıyor. 

Ramazan öncesi zam gelen et fiyatlarına Taret Bakanlığı'ndan yeni hamle!

Ramazan öncesi zam gelen et fiyatlarına Taret Bakanlığı'ndan yeni hamle!

Ramazan ayı öncesinde artan et fiyatlarının alım gücü düşü düşük çok sayıda vatandaşı zor duruma sokması Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Hazırladığı bir yazıyı 'Hizmete Özel' başlığı ile tüm temsilciliklerine gönderen Ticaret Bakanlığı, yazının içeriğinde et ihracatı ile ilgili detaylar ve yurt için fiyatlandırmalara yer verdi. Bu hamlenin hemen ardında ise vatandaşlar, 'Et fiyatları düşecek mi?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Et fiyatları düşecek mi?

Et fiyatları düşecek mi?

Ticaret Bakanlığı imzalı yazıda büyükbaş hayvan ile birlikte koyun ve keçiden elde edilen etlerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan ve Nahçıvan harici tüm ülkelere ihracatın yasaklandığı bilgisi paylaşıldı.  Bakanlığın; 21 Mart 2022 tarihini içeren yazısı ile Şube Müdürlükleri ile birlikte bağlantı gümrük müdürlükleri ve İstanbul laboratuvar müdürlüğü ve tüm kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri bilgilendirildi.

Bakanlık, yazısında ülkesel olarak et arz güvenliğinin sağlanması amacıyla arz ve talep dengelerinin korunarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile birlikte Azerbaycan Cumhuriyeti ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine et ihracatının yasaklandığı ve bu yasak kapsamında ise büyükbaş hayvan, koyun ve keçi etlerinin yer aldığı beliritildi.

Yeni bir talimata kadar adı geçen ülkelere et ihracatından kısıtlamaya gidildiği konusunda alınan kararın aktarıldığı yazıda 19.03.2022 tarihi ve önceki tarihlerde ellerinde veteriner sağlık sertifikası  dolanlar haricinde Türkiye'den et çıkışına izin verilmeyeceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal