Ramazan kolisi yardımı dağıtan yerler nereler? Ramazanda erzak yardımı yapan yerler

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan yardımlardan biri olan Ramazan Kolisi Yardımı da bu dönemde gündeme geldi. Binlerce kişi Ramazan kolisi yardımı başvuruları nasıl yapılır? Ramazan kolisi yardımı nereden yapılıyor? Gibi soruları araştırmaya başladı.

28.03.2022-14:18 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-14:18) Ramazan kolisi yardımı dağıtan yerler nereler? Ramazanda erzak yardımı yapan yerler

11 ayın sultanı Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan ayına çok az bir zaman kala, Ramazan kolisi yardımı da gündeme geldi. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan Ramazan kolisi yardımının nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Ramazan kolisi almak isteyen vatandaşlar, Ramazan kolisi yardımı başvuruları nasıl yapılır? Ramazan kolisi yardımı yapan kurumlar hangileri? Gibi pek çok soruya yanıt aramaya başladı.

Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşların 1 aylık yiyecek ihtiyaçlarını karşılayacakları malzemelerin bulunduğu koli, birçok kurum tarafından her sene dağıtılmaktadır. Bu yardıma ihtiyaç sahibi olan bütün vatandaşlar başvuru yapabilmektedir.

Ramazan kolisi

Yurt genelinde belediyeler ve birçok kurum Ramazan ayında yardım kolisi dağıtmaktadır. Ramazan kolisinde genellikle makarna, bulgur, yağ, peynir, zeytin, pirinç, salça gibi pek çok gıda malzemesi bulunmaktadır. Bazı bölgelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan kolisinden ayrı olarak bir miktar para yardımı da yapılmaktadır.

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara Belediyeler, Kaymakamlıklar, Valilikler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kızılay, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Denekler ve Vakıflar başta olmak üzere birçok kurum Ramazan kolisi yardımında bulunmaktadır.

İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinin başı çektiği pek çok il ve ilçe belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kişilerin adreslerine Ramazan kolisi yardımı götürmektedir. Ramazan kolisi yardımından yararlanmak isteyenler, ikametgahlarının bulunduğu bölgedeki belediyeye giderek başvuru formunu doldurup yardım başvurusunda bulunabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal