Ramazan Bayramı'nın yeni gözdesi: Soğuk baklava!

Özellikle son zamanlarda damaklardan düşmeyen soğuk baklava, bayramın sıcak zamanlara denk gelmesiyle birlikte klasik baklavaya adeta meydan okudu.

01.05.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-14:35)

Covid-19 sürecinin yavaş yavaş sona ermesi birlikte vatandaşlar Ramazan Bayramı ziyaretlerini yüz yüze yapmanın mutluluğunu yaşarken, bayramlarda bir gelenek haline gelen baklava ikramı da son zamanların gözdesi soğuk baklava ile yer değiştirdi. Geleneksel baklavanın soğuk olarak tüketilebilen bir türü olan soğuk baklava, Ramazan Bayramı'nın sıcak zamanlarda yaşanacak olması sebebiyle klasik baklavanın yerine geçti.

Ramazan Bayramı'nın yeni gözdesi: Soğuk baklava!

İzmir’de bir baklava işletmesinin yönetim kurulu üyesi olan Cevdet Murat, “Ziyaretler ve hediyeleşme artık artıyor ve soğuk baklava da yaz aylarının vazgeçilmez bir tatlısı haline geldi son dönemlerde. Öyle bir tatlı ki çikolata sevenler, sütlü tatlı sevenler ve baklava sevenlerin hepsi bu ürünü seviyor. Çünkü bu ürününü içinde hepsi var. “Baklavanın içinde süt, çikolata olmaz diye yadırgandı. İlk çıkardığımızda insanlar ön yargıyla yaklaştı. Daha sonra soğuk baklavanın bambaşka bir lezzet olduğu anlaşıldı ve müdavimleri oluştu. Fıstıklı baklavaya ilave olarak içerisinde süt ve krema var. En sonunda da üzerine rendelenmiş çikolata ekleniyor. Türkiye'de ağır diye şerbetli tatlı yemeyen bir kitle var. Soğuk baklavayla beraber bu algı da kırıldı. Baklava camiasında soğuk baklava meşhur oldu.” dedi.

Kaliteli baklava 200 liradan aşağı satılamaz

Kaliteli bir baklavanın 30 liraya satışa çıkmasının imkansız olduğunun altını çizen Cevdet Murat, “Kaliteli bir baklava 200 liradan aşağı olmaz. Kaliteden kastım, içerisinde kullanılan malzeme. Ucuz baklavalarda sade yağ yerine margarin kullanılıyor. Hile yapanlardan uzak durup, herkes güvendiği baklavacıdan alışveriş yapsın. Sağlık o kadar ucuz değil. Ucuz baklavadan yarım kilo alacaklarına kaliteli baklavadan 200 gram alıp sağlıkla yesinler.” ifadeleriyle vatandaşları uyardı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal