Ramazan Bayramı'nda maske yasağı kalkıyor mu? Gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda..

Gerçekleştirdikleri her toplantıda önemli kararlar alan Bilim Kurulu, Ramazan Bayramı'ndan önce yeniden toplanacak. Koronavirüs salgını sürecinde en önemli tedbirlerden biri olarak bilinen maske kullanma zorunluluğunun ise ne zaman kalkacağını merak eden vatandaşlar ise Bilim Kurulu Toplantısı'nın yapılacağı günü merakla bekliyorlar.

24.04.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-17:51) Ramazan Bayramı'nda maske yasağı kalkıyor mu? Gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir takım temaslarda bulunmak için Bursa Valiliği’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla da görüşen Bakan Koca, herkesin merakla beklediği Bilim Kurulu Toplantısı hakkında sorulan soruları yanıtladı. Bu hafta içi yapılması planlanan Bilim Kurulu Toplantısı'nda önemli konuları görüşeceklerini belirten Bakan Koca, toplantı gününün 27 Nisan tarihine ertelendiğini söyledi.

Ramazan Bayramı'nda maske yasağı kalkıyor mu?

Ramazan Bayramı'nda maske yasağı kalkıyor mu

Bakan Fahrettin Koca, Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu Toplantısı'nda koronavirüs salgınında gelinmiş olan son noktayı ve mevcut durumda olan tedbirleri ele alacaklarını aktardı ve kendince bu toplantının önemli bir görüşme olacağını ifade etti. Maske kullanımı ve kullanma zorunluluğu ile ilgili konuları da ele alacaklarını söyleyen Bakan Koca, okullarda maske kullanımıyla ilgili bazı değerlendirmeleri de masaya yatıracaklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu açıklamaları sonrasında bir açıklama da Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan geldi. Maske kullanımı konusunda bir gevşeme kararlarının beklenildiği toplantı öncesinde konuşan Prof. Dr. İlhan, vaka ve vefat sayılarına dikkat çekti ve Türkiye genelinde ve hastanelerde bir rahatlamanın söz konusu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

Bilim Kurulu Toplantısı'nda süreç değerlendirmesi yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. İlhan, yeni dönemin belirleneceği düşüncesinde olduğunu ve maske yönüne bakıldığında ise kapalı alanlarda takılma durumunun devam etmesinin sağlık açısında önemli olabileceğini belirtti. Özellikle hastanelerde maske takmanın hem kişinin kendisini hem de sağlık çalışanlarını koruduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, uzun süren yolculuklarda çok kalabalık ve kapalı yerlerde koruyuculuğu yüksek olmasında dolayı devam edebileceğini diğer yerlerde ise bir rahatlamanın söz konusu olabileceğinin mümkün olabileceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal