Ramazan Bayramı’nda baklava yaptırmak hayal oldu! Fiyatlar 1.000 TL’ye dayandı

Ramazan Bayramı’nda baklava yaptıracak olan vatandaşların moralini bozacak haber duyuruldu. Yükselen gıda fiyatları ile birlikte bayramda baklava yaptırmanın maliyeti 1.000 TL’ye dayandı.

10.04.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-17:27) Ramazan Bayramı’nda baklava yaptırmak hayal oldu! Fiyatlar 1.000 TL’ye dayandı

Ramazan Bayramı tatlısı denildiği zaman ilk akla gelen lezzetlerden birisi baklava oluyor. Bu hafta içerisinde kutlanan Ramazan Bayramı’nda, sofraları renklendiren en meşhur geleneklerden birisi olan baklava fiyatları ise büyük bir merakla araştırılıyor. Tatlıların başında gelen baklava fiyatları ise 1.000 TL’ye kadar dayanmış durumda. Özellikle bayram geldiği zaman ekstra mesai harcayarak baklava üretimini sağlayan baklavacılar, artan gıda fiyatlarını da baklava fiyatlandırmalarına dahil ederek tek tek fiyatları açıkladı. İşte Ramazan Bayramı’na özel baklava yaptırmanın maliyeti…

Ramazan Bayramı’nda baklava yaptırmak hayal oldu! Fiyatlar 1.000 TL’ye dayandı

Artan maliyetlerle baklava fiyatları 1.000 TL’ye çıkmış durumda 

Bayram söz konusu olduğu zaman pek çok evde yapılan ya da dışarıdan alınan baklava fiyatları uçuşa geçmiş durumda. Hammadde fiyatlarının gün geçtikçe artmasından kaynaklı bayrama özel ekstra zam yapmadıklarını dile getiren sektör sahibi Yıldırım, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Bu süreçte ekstra mesai harcadıklarını aktaran Yıldırım;” Baklava sektörü söz konusu olduğu zaman kar oranını minimum düzeyde tutuyoruz. Kaliteli bir baklava yapmak için aldığımız malzemelerde fiyatlar bir hayli artmış durumda. Cevizli baklavanın kilogramı 600 700 TL arasındayken, fıstıklı baklavada ise fiyatlar 750 850 TL arasında değişim gösteriyor.”

Bayramda tüketilen tatlı 10.000 tonu bulabilir

Yıldırım, Ramazan Bayramı söz konusu olunca tatlı satışlarının katlandığını aktarırken şekerpare kadayıf gibi tatlılar da baklavaya eklendiği zaman; bu bayram toplamda tüketilecek tatlının 10.000 tonu bulabileceğini dile getirdi. “Yalnızca 2 ton baklavanın İstanbul nezdinde tüketilebileceğini tartışıyoruz.” şeklinde açıklamada bulunan Yıldırım, fiyatların maliyetlerden kaynaklı bu orana yükseldiğini aktardı.

Farklı şehirlerde baklava satıcılığı yapan üreticiler ise; bu sene, geçen bayramlara nazaran daha az sipariş aldıklarını, fiyatların yüksek olmasından kaynaklı tatlı siparişlerinin bir hayli azaldığını dile getiriyor. Özellikle fıstıklı tatlıların daha az tercih edildiğini dile getiren sektör çalışanları, kilo fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı vatandaşların cevizli baklavayı daha çok tercih ettiğini aktardı.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal