Ramazan Bayramı tatili için yollarda hareketlilik: 35 milyon kişi şehir değiştirecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, ramazan bayramı tatili 9 güne çıkarıldı. Bu tatil sonrası, milyonlarca insanın yollara düşeceği tahmin ediliyor. 6 milyon kişinin otobüsle, 4 milyonun uçakla, kalanında şahsi araçlarıyla toplam 30-35 milyon kişinin yollarda olacağı tahmin ediliyor.

04.04.2024-11:52 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:43)

Yapılan rezervasyonla ulaşılan seyahat verilerine bakıldığında, milyonlarca insanın yurt içi veya yurt dışı çıkacağı görülüyor. Uçak, otobüs ve özel araçlarla birlikte 30-35 milyon kişinin seyahat edeceği ramazan bayramı tatili, yollar bugünden itibaren hareketlenmeye başladı.

Otobüs sektörü bayram tatilinde 4 milyar TL ciro kazanacak!

Ramazan Bayramı 35 milyon kişi yollarda olacak

İstanbul otogarında hareketlilik başladı. Normal zamanda günde bin 500 otobüsün çıktığı İstanbul otogarından, bayram döneminde ek seferlerle birlikte 2 bin 500 otobüs daha yollar da olacağı belirtildi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının uzun zamandır zor bir dönemden geçtiğini belirterek, ‘‘Bu bayram sektöre biraz nefes aldırdı. Otobüslerimiz genellikle boş gittiği için birçok firma yüzde 40-50 indirim uyguluyordu. Şimdi bayram döneminde talep yüksek olduğu için otobüsler dolacak, fiyatlar normale gelecek, sektörün yüzü gülecek. Tatilin ilk üç günü ve dönüşteki üç günü çok yoğun. İstanbul otogarından günde 1.000- 1.500 otobüs çıkarken bu dönemde ek seferlerle 2.500 otobüs çıkacak. Bayram boyunca otobüslerle 6 milyon kişi seyahat edecek. Otobüsçülük sektöründe 4 milyar TL ciro oluşacak’’ şeklinde konuştu.

35 milyon kişi yollara düşecek!

Ramazan Bayramı 35 milyon kişi yollarda olacak

En yoğun dönem ise resmi tatilin başladığı 5 Nisan’dan itibaren yaşanması bekleniyor. 6 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceği bayram döneminde 4 milyon kişinin de uçaklarla yolculuk yapması bekleniyor. Buna tren ve özel araçla seyahat edenler de eklendiğinde bayram döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 ile 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tatilin gün sayısını 9’a çıkardı!

Ramazan Bayramı 35 milyon kişi yollarda olacak

Ramazan Bayramı tatilinin uzatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle]yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyor ve bir buçuk günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum’’ şeklindeki ifadelere yer vermişti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal