Ramazan ayında STK'lerden yardım eli: Deprem bölgeleri ve Gazze'ye destek!

Türkiye'deki yardım kuruluşları, Ramazan ayında birçok ihtiyaç sahibine yardım elini uzatmaya hazırlanıyor. Özellikle ülkedeki deprem bölgesi ve Gazze'de yaşanan zorluklara odaklanan STK'ler, hayırseverlerin bağışlarını toplayarak bu bölgelere ulaştırmayı planlıyor.

09.03.2024-17:13 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:13)

Türk Kızılay, "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla başlattığı yardım çalışmaları kapsamında, hem yurt içinde hem de yurt dışında toplam 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. 1 milyar 271,5 milyon liralık yardım bütçesi ile hareket eden Türk Kızılay, özellikle Gazze ve 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen bölgelere öncelikli olarak yardım götürmeyi planlıyor. Ramazan Ayı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun yaşandığı bir dönem olarak kabul ediliyor. Türk Kızılay'ın bu çabaları, ihtiyaç sahiplerine umut olmayı ve toplumda dayanışmanın gücünü vurgulamayı amaçlıyor. Yardım projeleri aracılığıyla Türk Kızılay, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı coğrafyalarındaki milyonlarca insana destek olmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Türk Kızılay, deprem bölgesi ve Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmak için hummalı bir çaba sarf ediyor. Ramazan Ayı boyunca gerçekleştirilecek olan bu yardımlar, hayırseverlerin destekleriyle birlikte ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Türk Kızılay'ın bu anlamlı çalışmaları, toplumda dayanışma ve yardımlaşma kültürünü daha da pekiştirmeyi amaçlıyor.

İHH, Ramazan ayında 3,5 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 60 ülkede gerçekleştireceği yardım projeleriyle 3,5 milyon kişiye ulaşmayı planlıyor. Ramazan Ayı süresince yurt içinde ve yurt dışında bir dizi yardım etkinliği düzenleyecek olan İHH, iftariyelik ve kumanya dağıtımlarıyla binlerce aileye destek olacak.

İHH tarafından belirlenen 800 lira bedelli kumanya paketleri, Türkiye genelinde 81 ilde 50 bin aileye ulaştırılacak. Aynı zamanda yurt dışında da 45 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası dağıtılması hedefleniyor. Ramazan Ayı boyunca çocuklara yönelik özel çalışmalar yapacak olan İHH, 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık hediye etmeyi planlıyor. Hayırseverler, 750 lira bağış yaparak bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

İftar programları, "Dünya Yetimler Günü" özel etkinlikleri ve bağışçıların zekat, fidye ve fitrelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma çalışmalarıyla İHH, toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor.


Deniz Feneri Derneği, Ramazan ayında 25 ülkede 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor

Deniz Feneri Derneği, "Bağışlayın Bereketlensin" sloganıyla başlattığı Ramazan çalışmaları kapsamında Türkiye'nin yanı sıra 3 kıtadaki 25 ülkede 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Dernek, özellikle Afganistan, Bangladeş, Filistin, Lübnan, Somali, Sudan ve Yemen gibi ülkelerde gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirecek. Dağıtılacak koliler, her ülkenin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak özenle hazırlanacak.

Türkiye'de ise Dernek, temel gıda ürünlerini içeren kumanya paketleriyle birlikte 50 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kartı dağıtacak. Bağışçılar, yapacakları 130 liralık destekle bir kişinin iftarlığını karşılamış olacak. Yurt içinde ve yurt dışında on binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 1050 liraya bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.

Dernek, Ramazan boyunca yetimlere yönelik iftar programları düzenleyerek, "Dünya Yetimler Günü"nde 25 ülkede yetim sofraları kurup, bayramlık ve yetim harçlığı dağıtacak.

İDDEF, 56 ülkede 310 bölgede Ramazan yardımı yapacak

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), hayırseverlerin bağışlarını Ramazan ayında 56 ülkede ve 310 bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Dernek, zekat, fitre, fidye, kumanya, iftarlık ve diğer yardımları Türkiye, Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlar'daki ihtiyaç sahiplerine, kuraklık, açlık ve iç savaş yaşayan ülkelere, medreselerde ücretsiz eğitim gören öğrencilerle onların yoksul ailelerine ulaştıracak.

- Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, "İyiliği Paylaşalım, Bereketi Yayalım" sloganıyla yardımlarda bulunacak. Dernek, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'da depremzedelerle iftar sofralarında buluşacak. Ayrıca İstanbul ve Malatya'dan yola çıkaracağı birer tır kumanya paketini Gazze'ye ulaştıracak. Dernek, Afganistan, Bangladeş, Filistin, Lübnan, Pakistan ve Somali'de kumanya dağıtacak, yetimleri giydirecek.

- Yetim Vakfı, Türkiye ve Filistin başta olmak üzere 21 ülkede 200 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor. Bağış miktarını kumanya için 900, Ramazan çocuk paketi için 250, bayram için 1000, iftariye için 130, fitre ve fidye için 130 lira olarak belirleyen vakıf, yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.


Birçok yardım kuruluşu, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak

Çeşitli yardım kuruluşları, Ramazan ayında dünyanın çeşitli bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için çeşitli projeler yürütecek. İşte bazı yardım kuruluşlarının Ramazan çalışmalarından bazıları:

- Sadakataşı Derneği, Filistin başta olmak üzere 29 ülkede ihtiyaç sahiplerine bağışları ulaştıracak. Türkiye'de depremden etkilenen 29 ilde yaşayan binlerce aileye 1000'er lira değerinde market kartı dağıtacak.

- Beşir Derneği, Gazze, Yemen, Arakan, Suriye gibi bölgelere yardım ulaştıracak.

- Yeryüzü Doktorları Derneği, "Hayat Kurtarılmaya Aç" kampanyasıyla 20 ülkede ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtacak, iftar sofraları kuracak.

- Umuda Koşanlar Derneği, Afganistan, Bangladeş, Burkina Faso gibi Afrika ülkelerinde yoğunluklu olarak çalışacak.

- Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İnsan Vakfı, Mirasımız Kudüs Derneği, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği, Türkiye ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmayı hedefliyor.

Bu kuruluşlar, hayırseverlerin destekleriyle Ramazan ayında birçok aileye yardım eli uzatmayı planlıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal