Ramazan ayında oje sürmek, orucu bozar mı? Oje sürmek orucu bozuyor mu?

Ramazana girmemize sayılı saatler kaldı. Müslümanlar oje sürmenin orucu bozup bozmadığını araştırıyor. Ramazan ayında orucu neler bozar? Oje sürmek orucu bozar mı? Ramazan ayında Müslümanlar orucu bozacak unsurlar için sorularına cevap aradı.

01.04.2022-21:49 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-21:49) Ramazan ayında oje sürmek, orucu bozar mı? Oje sürmek orucu bozuyor mu?

Ramazan ayı geldi. Orucun başlamasına sayılı saatler kaldı. Ramazan ayında hanımların en çok araştırdığı konu orucu bozan unsurların arasında oje sürmek var mı? Ojeyle oruç tutmak kabul olur mu?

Diyanet' in konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Orucu bozan unsurlar yeme, içme ve cinsel ilişki başta gelmektedir. Bu sebepten dolayı oje sürmek, saç boyatmak gibi durumlarda oruç bozulur mu? Orucu bozmayan bu unsurlar nelerdir? Diyanetin yaptığı açıklamalarda oje sürmek parfüm sıkmak orucu bozan bir etken olmadığını belirtti Peki orucu bozan unsurlar nelerdir?

Oje sürmek orucu bozmaz.Parfüm sıkmak orucu bozmaz fakat ojeli tırnaklar hava almadığı için abdest tutmaz. ojeli tırnaklarla abdest alınmaz. 

Hangi durumlarda oruç bozulur? Hangi durumlar orucu bozmaz?

Oruçlu olduğunu unutup yemek yemek veya içmek orucu bozmaz. Hz. Peygamber (s.a.s.), "Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir." buyurmuştur. Unutarak yiyip içen kimse, oruçlu olduğunu hatırlarsa hemen ağzındakileri çıkarıp ağzını yıkamalı ve orucuna devam etmelidir. Oruçlu olduğu hatırlandıktan sonra mideye bir şey inerse, oruç bozulmaktadır.

Miktarı ne olursa olsun kusmak orucu bozmaz. Kendiliğinden gelen ağıza gelen kusmuk mideye inerse de oruç olmaz. Ama bilinçli olarak kendini kusturmak orucu bozmaktadır.

Ramazan ayında oruçluyken kan bağışında bulunmakta orucu bozmaz. Ancak vücuda kan almak orucu bozmaktadır.

Sigara içmekte orucu bozan unsurlar arasında yer alır. Ama nikotin bantı kullanmak orucu bozmaz.

Şeker hastalarının insülin iğneleride orucu bozmaz. 

Ağız ve buruna su kaçırmamak kaydı ile denize girmekte orucu bozmaz.

Oje sürmek orucu bozar mu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal