Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

Ramazan ayında uzun saatler boyunca vücudun aç ve susuz kalması baş ağrısına neden olabilir. Peki, oruçlu iken baş ağrısını geçirmek için ne yapmak gerekir? İşte baş ağrısına çözüm olabilecek yöntemler...

30.04.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 30.04.2020-18:21) Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

Ramazan ayında uzun saatler süren açlık, vücutta strese neden olarak baş ağrılarını tetikliyor. Ramazan’da baş ağrısından muzdarip olan kişiler bu sorunun üstesinden gelmek için doğal yöntemler arıyor. Ağrılarınızı gidermede etkili olacak birkaç yöntemi sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

KÜÇÜK EGZERSİZLER YAPIN

Baş ağrısının nedenlerinden biri strestir. Stresten dolayı kaslar sertleşir ve boyun ağrısıyla başlayıp baş ağrısına çevirebilir. Boynunuzu ve omzunuzu hareket ettirerek ufak egzersizler yaparak bunu engelleyebilirsiniz.

LİMONUN ŞİFASINDAN YARARLANIN

Limonun aromaterapi özellikleri sayesinde baş ağrısına son verebilirsiniz. Bir parça limonu elinizde ovuşturup macun kıvamına getirip yüzünüze ve alnınıza sürmeniz yeterli olacaktır.

LAVANTA YAĞININ ETKİSİ İNANILMAZ

Oturduğunuz koltuğun rahat olmasına dikkat edin. Stres kaynaklı baş ağrılarında yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp uyumayı deneyebilirsiniz.

MASAJ YAPIN

Başınız ağrıdığı zaman baskı uygulayarak ağrıyı geçirebileceğiniz birkaç nokta vardır. Bu noktalar başparmağınız ve işaret parmağınızın arasında kalan eklem noktalarıdır. Bu noktayı hafifçe bastırıp yuvarlak hareketler halinde baskı uygulayın.

KARANLIK BİR ORTAMDA DİNLENİN

Migren kaynaklı baş ağrısında ışığa hassasiyet arttığı için karanlık bir ortamda dinlenmeniz gerekir. Sıcak duş gevşemenize yardımcı olur ve ağrılarınızı azaltır.

AYAKLARINIZI SUDA BEKLETİN

Eğer duş alma imkanınız yoksa ayaklarınızı sıcak suya sokup bekleyebilirsiniz. Başınıza buz torbası koymak da baş ağrısının geçmesine yardımcı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal