22.03.2023-09:57 (Son Güncelleme:29.03.2023-16:58)


1

2023 sahur ve iftar saatleri

2023 sahur ve iftar saatleri

İmsakiye 2023 Ramazan ayında vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında yer alıyor. Bu yıl Nisan ayında idrak edilen Ramazan ayı için İstanbul, Ankara, İzmir gibi iller başta olmak üzere 81 ilde İmsakiye ile iftar saatleri, sahur saati ve imsak vakti inceleniyor. Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, iftar saat kaçta yapılacak, İstanbul sahur vakti ne zaman, teravih namazı ne zaman gibi soruların yanıtlarına 2023 imsakiye aracılığıyla ulaşabiliyor.



2

İftar vakti

İftar vakti

Allah rızası için tutulan oruçların hamd ve şükür içinde açılacağı, bolluğun ve bereketin sofralarda yer edeceği iftar vakti Ramazan ayının en kıymetli vakitlerinden biridir. Kelime anlamı olarak “orucu açmak” manasına gelen iftar vakti her gün farklı bir saatte gerçekleşmektedir. Bu nedenle her gün akşam yaklaşırken İmsakiye aracılığıyla iftar saat kaçta, ezan ne zaman okunacak gibi sorularla iftar saatleri araştırılır.



3

Sahur vakti

Sahur vakti

Sahur, sabah ezanı okununcaya dek oruca hazırlık yapılan kıymetli zaman dilimidir. Kelime anlamı olarak “sabah olmadan önceki zaman, gecenin son üçte biri” gibi anlamlara gelen bu kelime, oruç tutmak için fecrden önce yenen yemek anlamına da gelmektedir. Bu vakit her oruçta sabah ezanı saat kaçta okunacak, imsak vakti ne zaman bitecek gibi sorularla araştırılıyor.



4



5



6



7



8



9



10

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR