Ramaza Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramda hava güneşli mi yoksa yağmurlu mu olacak? İl il Ramazan Bayramı hava durumu

Ramazan Bayramında hava durumunun nasıl olacağı sorusu son günlerde en çok sorulan soruların en başında geliyor. Tatil planı yapanlar, gidecekleri yerlerde havaların nasıl olacağını merak etmektedirler. Sıcak bir yerde mont ile gezmek istemeyen kişiler, internetten bayramda hava durumu nasıl olacak diye araştırma yapmaya başladı. Bu Ramazan Bayramında il dışında olacaklar '' bayramda hava nasıl olacak '' sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji bayramda hava durumu tahminleri yaptı. İşte Ramazan bayramında hava durumu..

27.04.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-16:41) Ramaza Bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramda hava güneşli mi yoksa yağmurlu mu olacak? İl il Ramazan Bayramı hava durumu

Son zamanlarda yükselmeye aşlayan hava sıcaklıkları Türkiye 'nin genelinde etkisini göstermeye başladı ve bayramda hava durumunun nasıl olacağı sorusu da bayram tatili için plan yapmak isteyen vatandaşların gündemlerinde yerini aldı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı olan Prof. Dr. Orhan Şen, Ramazan bayramındaki ve bayram öncesinde gerçekleşecek olan hava durumu için yapmış olduğu açıklamasında şu sözlerini dile getirdi:

'' Bahar ayına geçtiğimiz 10 günün içinde giriş yaptık. Bahar sıcaklarının bir adım ötesinde sıcaklıklar söz konusuydu. İstanbul civarı ile Marmara 'da ise bahar ayı sıcaklıklarının üzerine geldik. İstanbul 'da Nisan ayı ortalamalarına bakıldığında en yüksek sıcaklık 17 ila 18 derecedir. Şimdi ise bu sıcaklık 24 ila 25 derecedir.

Yağışlar ise çok fazla miktarda değil. Yarın ile ertesi gün Anadolu 'da kırkikindi yağışları söz konusu. Perşembe gününe kadar da yağışlar bu şekilde devam edecek. Cuma günü ise sıcaklıklarda mevsim normallerine doğru dönecektir. Batı cephesinde ise herhangi bir yağış söz konusu değil ancak Anadolu 'da yağışlar devam edecektir.

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl

Ramazan Bayramında hava durumu nasıl olacak?

Bayramda hava durumunun nasıl olacağına baktığımızda da hava sıcaklıkları bu şekilde olmayacak, bu sıcaklıkları bayramda göremeyeceğiz. Marmara Bölgesi ile Ege Bilgesi 'nde sıcaklıklar 20 derecenin altında olacak. Akdeniz Bölgesi ile Ege Bölgesi 'nde tatile gidecek olan vatandaşlarımız için söylüyorum ki hava sıcaklıkları şu anda ki gibi değil. Ramazan bayramında hava sıcaklıklarında düşme meydana gelecek ve hatta yağış görülecek.

Bayramda illere göre hava durumu sıcaklıkları

Meteoroloji hava durumu tahminleri nasıl?

İllere göre hava durumu raporları şu şekildedir:

- Ankara parçalı bulutlu ve az bulutludur. 28 derecedir.

- İstanbul parçalı bulutludur. 20 derecedir.

- İzmir parçalı bulutlu ve az bulutludur. 28 derecedir.

- Adana parçalı bulutlu ve az bulutludur. 30 derecedir.

- Antalya az bulutludur. 26 derecedir.

- Samsun az bulutlu ve açıktır. 18 derecedir.

- Trabzon az bulutlu ve açıktır. 18 derecedir.

- Erzurum parçalı bulutludur. 20 derecedir.

- Diyarbakır parçalı bulutlu ve az bulutludur. 29 derecedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal