Raf Dekorasyonu

Raflar, evlerin vazgeçilmez şıklık sağlayan birer parçalarıdır. Doğru şekilde yapılan raf dekorasyonu, evde hoş bir görüntüye yol açarken, bu raflar evde depolama alanı olarak da kullanılabilir.

15.06.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:19) Raf Dekorasyonu
Oturma Odası Raf Dekorasyonu
Oturma odasında yapılacak raf dekorasyonu, ev için iki avantaj sağlar. İlk olarak, raflar ev için depolama alanı yaratır. Kullanılan kitaplar, dergiler ve gazeteler gibi pek çok ürünün raflarda depo edilmesi, boyut olarak küçük olan evlerde mükemmel bir depo alanı sağlar. Bunun yanında, küçük oturma odalarında gömme raflar ve gömme raflara sahip sehpa gibi diğer ürünler tercih edilebilir.
Oturma odası raf dekorasyonu için yapılan bir diğer dekorasyon da süs eşyalarının ve dekor ürünlerinin kullanılmasıdır. Seçilecek dekor ürünleri, odanızdaki koltuk takımının, duvarın ve kullanılan rafın rengiyle bütünlük sağlamalıdır.
Yatak Odası Raf Dekorasyonu
Yatak odası raf dekorasyonu yapmak için öncelikle çerçevelerden başlanabilir. Kişinin kendisinin ve ailesinin fotoğrafının yatak odasındaki raflarda durması yatak odasına romantiklik ve sıcaklık katar. Fotoğraflar dışında, rafların içinde renkli tablolar kullanılabilir. Seçilecek tabloların diğer eşyalarla uyumuna dikkat edilmelidir.
Bunların yanında, yatak odası raf dekorasyonu yaparken ışıklandırma kullanılabilir. Yatağın baş ucunda bulunan bir rafı ışıklandırmayla dekore etmek oda da ayrı bir gece lambası kullanımını gerektirmez. Bu ışıklandırma ayrıca modern bir görüntüye yol açar.
Banyo Raf Dekorasyonu
Her oturma odası ya da yatak odası raf bulundurmasa bile mutlaka her evin banyosunda raf bulunur. Bu raflar genellikle kişisel eşyalarımızla dekore edilir. Diş fırçaları, taraklar, şampuanlar ve havlular gibi birçok eşya banyo raflarında depolanır. Kullanılan havlular katlanarak raflarda yerini almalıdır. Bunun yanında raflara konulan diğer kişisel malzemelerin sıralı ve bütünlük içinde dekore edilmesi gerekir. Eğer banyo rafları süslü bir şekilde dekore edilmek istenirse yapay çiçekler ve vazolar kullanılabilir.
Mutfak Raf Dekorasyonu
Mutfaklarda kullanılan raflar dekor ve mutfak ürünleriyle doldurulabilir ve dekore edilebilir. Küçük bir mutfakta alandan kazanmak için raflar kullanılabilir. Mutfakta kullanılan tencere, tava, tabak ve bardak gibi mutfak ürünleri raflara yerleştirilebilir. Bunun yanında, kullanılan baharat ürünleri, çay gibi ürünlerde paketlenip raflarda yer alabilir. Mutfakta raf dekorasyonu yapmak için bitkiler, çeşitli tablolar, vazolar ve küçük saatler de kullanılabilir. Bu ürünler mutfağa modern bir görüntü sağlar.
Balkon Raf Dekorasyonu
Balkonda raf kullanımı, balkona konulan eşyaların depolanmasına yardımcı olur ve balkonun daha modern bir görüntüde olmasını sağlar. Balkondaki rafların büyük bir çoğunluğunun bitkilerle dekore edilmesi balkonda ferah bir ortam sağlar. Balkonunuzun boyutuna göre gömme raf ya da ayaklı raflar tercih edilebilir. Balkonun raf dekorasyonu için kullanılacak bitkileri dekore ederken boyutları dikkate alınmalıdır. Rafların genişliği kullandığınız bitkinin boyutuna göre ayarlanmalıdır.
Görüldüğü üzere, raf dekorasyonu hem alandan kazanma hem de rafların bulunduğu ortama şıklık sağlar.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal