01.02.2022-16:57 (Son Güncelleme:01.02.2022-16:57)


1

GÜNDEME GELİYOR!

 GÜNDEME GELİYOR!

Süper Lig devlerinden Beşiktaş'ın formasını terleten Rachid Ghezzal, siyah beyazlılara transfer olduğundan beri gösterdiği performansla dikkat çeken isimlerden birisi olmayı başarmıştır. Yıldız futbolcu sahada oynadığı futbol ve saha içindeki uyumuyla gerek Beşiktaş takımının gerek Beşiktaşlı taraftarların sevdiği isimlerden birisi haline gelmiştir. Futbolcu teknik gücü ve oynadığı futbolla yoğun beğeni alırken pek çok önemli takımın transfer listesine girmeyi başarmıştır. Bu anlamda futbolcu bu sıralar yoğun olarak gündeme gelmektedir.



2

FUTBOLCUNUN HAYATI

FUTBOLCUNUN HAYATI

Rachid Ghezzal, 9 Mayıs 1992 tarihinde Fransa'nın Charpieu şehrinde doğdu. Futbola ilk olarak Lyon'un altyapısında başladı. Ardından Lyon'un A takım seviyesine yükseldi. Lyon'dan sonra ise bir diğer Fransız ekibi Monaco'nun yolunu tuttu. Monaco'dan sonra ise İngiliz ekibi Leicester'a transfer oldu. Leicester sonrası ise İtalya ekibi Fiorentina'ya transfer oldu. Fiorentina'dan kiralıktan geri Leicester'a dönen futbolcu 2020'de Beşiktaş'a transfer oldu. Futbolcu şimdilerde Beşiktaş formasını terletmektedir. Ayrıca Cezayir Milli Takımı'nın formasını giymektedir.



3

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbolcu kariyerinde sırasıyla; Lyon, Monaco, Leicester, Fiorentina, Beşiktaş formalarını giymiştir.



4

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal, ana mevkisi olan sağ kanat dışında sol kanat ve on numara pozisyonlarında forma giymektedir.



5

BAŞARILADI NEDİR?

BAŞARILADI NEDİR?

Rachid Ghezzal kariyerinde, Beşiktaş ile 1 kez Türkiye Kupası, 1 kez Türkiye Süper Kupası, 1 kez Türkiye Süper Lig'i kazanmıştır. Ayrıca Fransa'da Lyon ile 12/13 sezonunda Fransa Süper Kupası'nı kazanmıştır.



6

KARİYERİNDE KAÇ GOLÜ VAR?

KARİYERİNDE KAÇ GOLÜ VAR?

Rachid Ghezzal kariyeri boyunca çıktığı 259 karşılaşmada 31 gol attı ve 44 kez asist yaptı.



7

KAÇ YAŞINDADIR?

KAÇ YAŞINDADIR?

9 Mayıs 1992 doğumlu olan futbolcu 29 yaşındadır.



8

BOYU NEDİR?

BOYU NEDİR?

Cezayirli yıldız futbolcunun boyu 1.82'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR