Putin'in Türkiye ziyareti, Devlet Başkanlığı seçimi sonrasına ertelendi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin, 15-17 Mart'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimine kadar gerçekleşmeyeceği açıklandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, Putin'in seçim tarihine kadar Türkiye'ye ziyaret düzenlemeyeceğini belirtirken, yüksek düzeydeki temaslar için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

26.02.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-17:19) Putin'in Türkiye ziyareti, Devlet Başkanlığı seçimi sonrasına ertelendi!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Putin'in Türkiye'ye ziyaret tarihi hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma programlarının yoğunluğuna vurgu yaptı.

Seçim sonrasına ertelendi

Peskov, iki liderin mevcut görevleri ve diğer önemli konularla meşgul oldukları için Putin'in Türkiye ziyaretinin, 15-17 Mart'ta düzenlenecek devlet başkanlığı seçimine kadar gerçekleşmeyeceğini belirtti. Ayrıca, yüksek düzeydeki diplomatik temaslar ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Peskov, "Ziyaret, (15-17 Mart'taki) seçime kadar yapılmayacak. Putin'in seçime kadar yeterince yoğun ve stresli programı var. Erdoğan'ın da programı yeterince yoğun. Ancak yüksek düzeydeki temaslar için hazırlık yapılıyor. Bu temaslar, her iki liderin programına uygun şekilde gerçekleşecek." dedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal