Putin'in Türkiye açıklaması dünyanın gündemine oturacak! 'Türkiye'de kurabiliriz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'ya gaz tedariki için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurulabileceğini açıkladı.

12.10.2022-14:30 - (Son Güncelleme: 12.10.2022-14:30) Putin'in Türkiye açıklaması dünyanın gündemine oturacak! 'Türkiye'de kurabiliriz'

Ukrayna ile girdiği savaş nedeniyle karşına Avrupa'yı alan Putin, önemli bir açıklama yaptı. Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurulabileceğini açıklayan Putin, ayrıca Avrupa'ya enerji sevkiyatı için Rusya'nın kışın da hazır olduğunu duyurarak topu Avrupa'ya attı.

Türkiye'de kurabiliriz

Putin, Rusya'nın gaz arzının coğrafyasını genişletmeye devam edeceğini açıkladı ve " Avrupa'ya gaz tedariki için Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz" diye konuştu. Öte yandan Putin enerji kaynaklarının dolar yerine yerel para birimleri ile satışı uygulamasını sürdüreceğini ifade etti.

Putin'den dikkat çeken açıklama

Enerji sorununun petrol piyasalarına yönelik müdahaleler veya rezerv kullanımlarıyla çözülemeyeceğini vurgulayan Putin, Avrupa'ya ilişkileriyle ilgili de dikkat çeken bir mesaj verdi. Kuzey Akım hattı hakkında "Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında" diyen Putin, "Kuzey Akım sabotajlarının ardında Rusya ve Avrupa'nın ilişkilerini kesmek isteyenler var" diyerek de bir mesaj verdi.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal