Putin’den tedirgin eden açıklama: Nükleer açıklaması ürküttü

İki ülke arasındaki savaş devam ederken Putin’den tedirgin eden nükleer açıklaması geldi. Putin, SARMAT II nükleer füzelerinin çok yakında savaş için konuşlandırılacağını ifade etti.

21.12.2022-17:08 - (Son Güncelleme: 21.12.2022-17:08) Putin’den tedirgin eden açıklama: Nükleer açıklaması ürküttü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Putin’den dünyayı tedirgin eden nükleer açıklaması geldi. Üzerinde çalışılan yeni nükleer füzenin savaş için kullanılacağı ifade edildi. 

Rusya’dan tedirgin eden açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün yaptığı açıklamada; Ukrayna'ya da NATO'ya da meydan okudu. Putin’in askeri yetkililer hedef alan açıklamasında, "NATO tüm potansiyeli Rusya'ya karşı kullanılıyor. Rusya askeri kapasitesini artırarak üzerine düşen tüm görevleri yerine getirecek." diye konuştu.

SARMAT füzeleri savaşta kullanılacak 

Putin yaptığı açıklamada; "Orduyu modern silahlarla donatacağız. Suriye'de elde ettiğimiz deneyimleri kullanılacak. NATO'yu en iyi şekilde analiz edeceğiz. SARMAT II füzeleri çok yakında savaş için konuşlandırılacak. Nükleer kuvvetlerin savaşa hazır olma durumunu geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

Yaşanan süreçte kısmı seferberliğin bazı sorunlara neden olduğunu dile getiren Putin, "Eğitilen 150 bin yedek asker durum için yeterli. Finansal konularda herhangi bir sıkıntımız yok. Silahlı kuvvetlere istedikleri kadar destek verilecek." ifadelerine yer verdi.

"Durdurulamaz" denilen füzeleri Ukrayna savaşında kullanılacak

Daha önce durdurulamaz füze olarak adlandırılan Zirkon hipersonik füzelerinin Rusya Ukrayna savaşında kullanılacağına dikkat çekildi. Rusya Savunma Bakanlığı, hipersonik füze sisteminin, Rus kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artıracağını vurgularken Avangard füze sistemine ait görüntüler Avrupa'da adeta deprem etkisi yaratmıştı.

30 dakikada dünyadaki her yeri vurabilir

Yapılan açıklamada, Avangard'ın dünyadaki herhangi bir hedefi 30 dakikadan daha kısa sürede vurduğunu iddia ediyor ve diğer Rus silahlarında olduğu gibi Batı'nın bunu durdurmak için hiçbir seçeneği olmadığına dikkat çekti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal