Putin’den Avrupa’ya çağrı: Yaptırımları kaldırın

Avrupa ülkelerinin yaptırım uyguladığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Birleşmiş Milletlere çağrı geldi. Putin yaptığı açıklamada, ‘’Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız” dedi.

16.09.2022-16:12 - (Son Güncelleme: 16.09.2022-17:47) Putin’den Avrupa’ya çağrı: Yaptırımları kaldırın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yer aldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları 22. Toplantısı’na katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Özbekistan’ın Semerkant şehrinde devam eden zirvede konuşan Putin, ‘’Gelişmekte olan ülkelere ulaşabilmesi için Rus gübresiyle ilgili kısıtlamaları kaldırması için Avrupa Komisyonu’nu ikna etmesi" çağrısını yaparak, "Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız" sözlerine yer verdi.

Putin’den Avrupa’ya çağrı

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde konuşan Vladimir Putin, organizasyon hakkında "En büyük bölgesel örgüt’’ tanımını yaparken, zirvenin ulusal ve uluslararası sorunları çözme yolundaki öneminin gün geçtikçe arttığını ifade etti. 

Putin Şanghay açıklama

Putin, zirve hakkında “ŞİÖ ülkelerinin politika ve ekonomi alanlarında yaptıkları işbirliği, egoizmden yoksun yaklaşımlar üzerinde temelleniyor” sözlerine yer verirken, dünya siyaseti ve ekonomisinde son dönemde esaslı dönüşümler yaşanmakta olduğunu ve bunların geri döndürülebilir değişimler olmadığını belirtti.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal